V. Bojaruns atzina, ka ūdens starpība būs vienmēr, bet unikāla problēmas risinājuma tomēr nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāls Gorod.lv solīja saviem lasītājiem, korespondents vērsās pie Daugavpils domes deputāta Vladislava Bojaruna ar jautājumiem par to, ko tieši viņš ir paveicis 7 darba mēnešu laikā kā deputāts sasāpējušo komunālās sfēras jautājumu risināšanā, par kurām viņš runāja pirms vēlēšanām.

Atzīmēsim, ka pēc paša deputāta vairākkārtējiem lūgumiem, centīsimies publicēt tiešās runas maksimumu (lai nekropļotu sacītā jēgu) un netieši, t.i., skaidri un gaiši nodotu mazāk svarīgu informāciju.

Kā zināms, deputāts Vladislavs Bojaruns pirms pašvaldības vēlēšanām aktīvi kritizēja DzKSU, bija sašutis tieši par šādu ūdens starpību. Kļūstot par deputātu un Mājokļu komitejas priekšsēdētāju, kā arī par DzKSU kuratoru, V. Bojaruns beidzot saņēma iespēju atrisināt visas problēmas. Tomēr augustā V. Bojaruns paziņoja, ka ūdens starpības jautājums jau jārisina nevis domē, bet valsts līmenī, bet oktobrī pauda neapmierinātību ar to, ka žurnālisti viņu traucē, steidzinot ar šī jautājuma risinājumu.

Janvārī portāls atkal griezās pie V. Bojaruna ar jautājumu par to, kā tiek risināts ūdens starpības jautājums, jo vēlētāji gaida, kad viņi sāks maksāt mazāk par komunālajiem pakalpojumiem. Vai arī problēmas risinājums izrādījās sarežģītāks, nekā likās, mēs pajautājām V. Bojarunam. 

Deputāts atzīmēja, ka problēmas risinājuma ceļi tiek meklēti, kļuva zināms, ka Paņevežā nav ūdens starpības, jo tā ir iekļauta tarifā. Tādēļ deputāts atzīmēja, ka šis jautājums jāizpēta Careva un Zaiceva darba grupai, kā arī Siltumtīklu vadībai. Uzzinot no žurnālista, ka šī grupa jau ir pabeigusi darbu, V. Bojaruns paziņoja, ka šādā gadījumā ar šo jautājumu jānodarbojas jaunajai Siltumtīklu vadībai.

„Varbūt es iesniegšu deputāta pieprasījumu, un man izdosies tikt skaidrībā par šo sistēmu un paskatīties, vai tarifā nav iekļauta ūdens starpība”, – paziņoja V. Bojaruns.

Atbildot uz jautājumu par to, kādēļ 7 mēnešu deputāta darba laikā viņš neatrisināja šo problēmu (un agrāk neiesniedza deputāta pieprasījumu), V. Bojaruns atzīmēja, ka tā notiek tikai pasakā.

Pēc korespondenta mēģinājuma uzzināt, kādus priekšlikumus deputāts iesniedza ūdens starpības problēmas risināšanai, V. Bojaruns paziņoja:

„Es uzskatu, ka DzKSU pastāv problēmas ar pareizu tilpumu aprēķināšanu utt. Esmu sastapies ar situāciju, kad nez kādēļ rodas ūdens starpība, bet pēc tam, kad mēs sākam uzmanīgi skatīties, pievēršam uzmanību un pieprasām atbilstošos dokumentus, tā vai nu nesamazinās, vai vispār pazūd. Bet pastāv problēmas un objektīvi iemesli, ar kuriem mēs sastopamies. Pārliecinājāmies par to, ka pastāv problēmas ar skaitītāju plombēšanu (plombas ir norautas), skaitītāji tiek ieurbti un tiek likti magnēti. Diemžēl tas ir objektīvs iemesls, un ir atkarīgs no mājas iedzīvotājiem, no mājas vecākā aktivitātes, no cilvēku godīguma. Šādas problēmas pastāv, un no tām jūs neizvairīsieties. Es domāju, ka ūdens starpība kaut kādā apmērā, varbūt minimālā, vienalga būs. Un tā būs nedz DzKSU, nedz Siltumtīklu problēma”.

Vai tas nozīmē, ka nav viena unikāla risinājuma problēmas atrisināšanai? Uz šo jautājumu deputāts atbildēja tā: „Ja ideālā iedomāsimies, ka iedzīvotāji nezags, es teikšu, ka DzKSU klāt nepierakstīs, arī Siltumtīkli tur neko nedarīs, ideālā stāvoklī būs nulle. Bet šāda ideāla stāvokļa nekad nebūs tādēļ, ka diemžēl pastāv problēmas no mājas iedzīvotāju un DzKSU puses”.


Написать комментарий