Mākslinieces Olgas Jevsejevas personālizstāde Daugavpils Poļu kultūras centrā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka Zilā koka zirga gads iestājās pavisam nesen, Poļu namā tika atklāta otrā radošo darbu izstāde.

Ceturtdien, 6.februārī, šeit notika Krāslavā dzimušās mākslinieces Olgas Jevsejevas personālizstādes atklāšana. Izstādē apskatāmas vairāk nekā 30 ainavas, portreti un klusās dabas.

Izstādi atklāja neparasts Poļu kultūras centra teātra studijas priekšnesums – meitenes atveidoja radošus nemiera garus.

Olga Jevsejeva pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņas dzīve un spraigā radošā darbība ir saistīta ar trim pilsētām Daugavas krastā: dzimto Krāslavu, Daugavpili, kur pagājuši studiju gadu un kur viņa strādā kā pasniedzēja, un Rīgu, kuru bieži apmeklē darba darīšanu dēļ.

Olgas gleznas pārsteidz ar dabiskumu un uztveres svaigumu. Pēc viņas vārdiem, viņas mīļākais žanrs esot reālistiskais portrets, un lielu iespaidu uz viņu esot atstājis Jānis Rozentāls.

Izstādei nav nosaukuma, jo tā kļuva par pārsteigumu. „Darbus izvēlējos intuitīvi, man nav mīļāko gleznu, dažas no tām ir tikko pabeigtas – pašportrets un meitas portrets, ar kuru es lepojos, mana meita spēlē klavieres, labi glezno, pērn Lidicā kļuva par bērnu mākslas darbu konkursa laureātu”, pastāstīja O.Jevsejeva.

Olga ir enerģisks un mobils cilvēks ar aktīvu dzīves pozīciju, viņai nepatīk sēdēt uz vietas, viņa ne tikai glezno, bet arī strādā Baltijas starptautiskās akadēmijas Daugavpils filiālē, Rīgas bērnu un jauniešu centrā „Daugmale” vada rokdarbu un dizaina pulciņus.

Māksliniece savus darbus labprāt dāvina draugiem un paziņām, uzskatot, ka tādējādi dāvā cilvēkiem savas dvēseles gabaliņu un pozitīvas emocijas.

Nākotnē plāno turpināt nodarboties ar glezniecību un organizēt plenēru tiem, kuri neprot zīmēt.

Izstāde Poļu namā apskatāma līdz 3.martam.
 



Написать комментарий