Pēc ausu sēra var noteikt, vai cilvēks ir gejs

Preses foto
Preses foto

Ķīmiķi no Monela centra Filadelfijā veikuši vērienīgu pētījumu un atklājuši, ka pēc ausu sēra, kas uzkrājas cilvēku ausīs, var ļoti daudz ko pateikt par viņu personību, veselību un pat seksuālo orientāciju, kā arī to, kur viņš bijis un ko ēdis.

Jauno atklājumu gaismā eksperti pieļauj īpašu testu izstrādāšanu, ar kuru palīdzību pēc ausu sēra analīzes būs iespējama gandrīz pilnīga cilvēka identifikācija.

"Mūsu iepriekšējie pētījumi parādīja, ka smaka no padusēm var saturēt milzīgi lielu informācijas daudzumu par cilvēku - ar tās palīdzību var noteikt dzimumu, seksuālo orientāciju un veselības stāvokli.

Mēs uzskatām, ka ausu sērs par cilvēku var saturēt tikpat plašu informācijas daudzumu," medijiem stāstījis pētījuma vadošais speciālists - ķīmijas zinātņu kandidāts Džordžs Pretijs.

Zinātnieku komanda centās izskaitļot odorizējošu ķīmisko savienojumu daudzumu cilvēka auss sērā, un pētījuma gaitā atklājās, ka ir būtiska atšķirība starp, piemēram, Austrumāzijas un Kaukāza iedzīvotāju ausu sēra daudzumu.

Iegūtie dati liecina par to, ka cilvēka ausu sērs, kas pēc sava ķīmiskā sastāva ir sviedru un sāls dziedzeru sajaukums, ir bagātīgs personīgās informācijas ieguves avots.

Pretija un viņa komandas interese par ausu sēru saistīta ar citu zinātnieku nesen veiktu atklājumu, kas liecina, ka nelielas izmaiņas tā sauktajā Abcc11 gēnā saistītas ar gan ar smaku no padusēm, gan ausu sēru.

Tā, piemēram, ķīniešiem, korejiešiem un japāņiem šī Abcc11 gēna mutācija izraisa pavisam citus fizikālos un ķīmiskos padušu smaržas un ausu sēra apstākļus, nekā tas ir citām tautībām.

Lai noskaidrotu, vai ausu sēram ir raksturīga smarža, pētnieki apkopoja 16 veselu vīriešu ausu sēra paraugus (astoņi no viņiem bija kaukāzieši, astoņi - Austrumāzijas izcelsmes).

Katru paraugu ievietoja mēģenē un 30 minūšu laikā pakāpeniski sildīja, lai atbrīvotu molekulas, kas pazīstamas kā gaistošie ķīmiskie savienojumi. Pēc tam absorbentu apkopoja un pētīja ar hromatomasospektrometra analīzi.

Rezultātā noskaidrojās, ka 12 gaistošie ķīmiskie savienojumi ir sastopami visu vīriešu ausu sērā, bet atsevišķi savienojumi variē atkarībā no subjekta etniskās piederības.

"Būtībā informāciju par cilvēka nacionālo piederību mēs varējām iegūt, vienkārši izanalizējot viņa ausu saturu, taču tas ir tikai viens no daudzajiem aspektiem, kurus iespējams šādā veidā noteikt," komentē Pretijs.

Pēc viņa vārdiem, ausu sēra analīze palīdzējusi diagnosticēt arī vismaz divas slimības, kuras ar tradicionālajām metodēm (urīna un asins analīzēm) noteikt varētu vienīgi vēlīnākā stadijā.

"Ausu sēra smarža mums var pastāstīt, ko cilvēks ir ēdis un kur viņš ir bijis, kāda ir viņa tautība un seksuālā orientācija. Uzskatu, ka ausu sēra analīze var kļūt par bezprecedenta informācijas ieguves avotu par ikvienu cilvēku," rezumē zinātnieks.

 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий