Pasauli pārsteidz brašs kaķēns ar divām kājām 1

foto: facebook.com/raisingmercur
foto: facebook.com/raisingmercur

Sociālā tīkla "Facebook" lietotājus pārsteigušas kāda kaķēna dzīves alkas – dzīvnieciņš invalīds, neraugoties uz priekšķepu trūkumu, lēkā, spēlējas un balansē vertikālā stāvoklī.

Kā vēsta ārvalstu mediji, mazo kaķēnu bez priekšķepām 2013. gada septembrī zālājā bija atradis kāds laulāts pāris. Cilvēki nespēja pamest nabaga dzīvnieku, tāpēc adoptēja viņu un aizveda pie veterinārārsta.

Visticamāk, kaķēns, kuram dots vārds Merkūrijs, bija pakļuvis zem zāles pļāvēja, jo neilgi pirms viņa atrašanas kaimiņi šajā rajonā bija pļāvuši zāli.

"Pēc rētu apstrādes mēs viņu paņēmām uz mājām. Ilgs laiks un pacietība bija vajadzīgi, lai viņu barotu no pudelītes un ik dienas apkoptu rētas, bet mūsu pūliņi ir vainagojušies panākumiem - Merkūrijam kļuvis labāk un rētas sadzijušas," savā "Facebook" lapā raksta jaunie saimnieki.

Kaķēns pakāpeniski pieradis pie priekšķepu trūkuma un pielāgojies šādam dzīvesveidam: viņš tik labi attīstījis pakaļkājas, ka iemanījies itin veikli balansēt, lēkāt un pat spēlēties ar saviem sugas brāļiem un suņiem.

Saimnieki kaķēnam izveidojuši savu "Facebook" profilu, kurā Merkūrijam līdzi jūt vairāk nekā 25 tūkstoši cilvēku.

Tajā saimnieki stāsta, ka nevēlas apstāties pie sasniegtā un plāno kaķēnam uzdāvināt īpašu ierīci, kas darbojas līdzīgi kā invalīdu krēsls. Tiesa, ar to vēl jāpagaida, jo protēzes izgatavošana iespējama vien tad, kad dzīvnieks pārstās augt.

"Protēzes trūkums Merkūrijam gan netraucē baudīt dzīvi - viņš ne tikai pamanās iekaustīt citus zvērus, bet mājās sevi uzskata par vienīgo saimnieku. Un tomēr mēs viņam visu mūžu palīdzēsim atvieglot dzīvi," sola kaķēna "vecāki".


Написать комментарий

Malači ! Visu cieņu tādiem cilvēkiem !