Daugavpils novada domes un Braslavas centrālā rajona slimnīca realizēs nozīmīgu projektu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 26.februārī, projekta „Apstākļu nodrošināšana pārrobežu primāro medicīnisko pakalpojumu pieejamībai Daugavpils novada un Braslavas rajona teritorijā” ietvaros tikās tā galvenie partneri – Daugavpils novada domes un Braslavas centrālās rajona slimnīcas pārstāvji.

„Tas nav mūsu pirmais kopīgais projekts veselības aprūpes jomā, taču tas ir viens no nozīmīgākajiem, jo Hipokrāta zvērests attiecas uz katru cilvēku, neatkarībā no tā, kurā valstī viņš dzīvo. Tādēļ projekta mērķis ir radīt apstākļus nepieciešamo medicīnisko pakalpojumu saņemšanai Latvijā un Baltkrievijā. Mērķa sasniegšanai plānots aprīkot medicīniskās iestādes, padarīt tās pieejamākas, adaptēt tās standartiem, kuri noteikti jāņem vērā, palīdzēt klientiem, kuriem, atrodoties svešā valstī, nepieciešama mediķu palīdzība.

Projekts nosaka materiālā atbalsta sniegšanu medicīnas iestādēm, to kopējā tīkla izveidi, kas ļautu parūpēties par klientiem. Tas ir, ja vasarā es došos uz Baltkrieviju, es varēšu būt pārliecināta, ka nepieciešamības gadījumā man tiks sniegti medicīnas pakalpojumi. Tas ne tikai uzlabos vidi, kurā dzīvo pierobežu iedzīvotāji, bet arī veicinās plašāku mūsu valstu sadarbību sociālajā, kultūras un ekonomiskas jomā”, pastāstīja Daugavpils novada domes projekta koordinatore Olga Lukaševiča.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu par to, kādas priekšrocības radīsies Daugavpils novada iedzīvotājiem, O.Lukaševiča atzīmēja, ka projekta ietvaros pierobežu teritorijās būs primāro medicīnisko pakalpojumu sniegšanas punkti – ģimenes ārsta, terapeita, pediatra pakalpojumi būs daudz pieejamāki. Tāpat būs pieejamāka informācija par medicīnisko pakalpojumu saņemšanas iespējām.

„Mēs uzskatām, ka mūsu sadarbība ar Daugavpils novadu ir ļoti nozīmīga, tās rezultātā tiek īstenoti dažādi projekti. Pateicoties dalībai šajā projektā, varēsim saprast, kā Daugavpils novadā tiek organizēta medicīnisko pakalpojumu sniegšana, pārņemt pieredzi, dalīties savā pieredzē. Bez šaubām, sadarbības rezultātā radīsies jaunas idejas un projekti. Minētais projekts tiek realizēts, jo tas ir nepieciešams pierobežu teritoriju iedzīvotājiem”, paziņoja Braslavas rajona deputātu padomes priekšsēdētāja Ņina Pučinska.

Savukārt O.Lukaševiča atzīmēja, ka kopējās projekta izmaksas ir nedaudz vairāk par pusmiljonu eiro, pateicoties šiem līdzekļiem abās valstīs tiks risinātas vairākas nozīmīgas problēmas. Projekts tiks realizēts līdz šā gada novembrim.



Написать комментарий