Daugavpils novadā izveidos gidu skolu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 3.martā, Daugavpils novada domē notika preses konference, kuras gaitā Daugavpils novada pašvaldības aģentūras „TAKA” tūrisma speciāliste Mudīte Kiseļova paziņoja, ka marta beigās aģentūra esot ieplānojusi organizēt gidu apmācību.

„Daugavpils novadā ir 19 pagasti un ceram, ka katrā no tiem atradīsies cilvēks, kurš labi orientējas apkārtnē un interesējas par Daugavpils novadā notiekošo. Šis cilvēks, apgūstot kursu, saņemtu attiecīgu sertifikātu un tiesības vadīt ekskursijas Daugavpils novadā”, atzīmēja M.Kiseļova.

Pēc viņas vārdiem, aģentūra jau esot sazinājusies ar pagastu pārvalžu priekšsēdētājiem, lai viņi informētu pagasta aktīvākas personas par iespēju iziet apmācības kursu un iegūt papildus ienākumu avotu.

Atbildot uz vietējo masu mediju pārstāvju jautājumiem, M.Kiseļova piebilda, ka apmācības būs bezmaksas, minētajā gidu skolā varētu mācīties vismaz 19 cilvēki.

Protams, ekskursijās nepieciešamās iemaņas un valodas zināšanas tiek uzskatītas par priekšrocībām, bet, pēc M.Kiseļovas vārdiem, galvenais, lai kandidāts vēlētos dalīties interesantā informācijā par dzimto novadu.

M.Kiseļova atzīmēja, ka patlaban esot sastādīta gidu apmācības programma, kurā iekļautas gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības. Apmācība sāksies marta nogalē un turpināsies aprīlī, plašāka informācija drīz būs pieejama Daugavpils novada domes mājas lapā.


Написать комментарий