TV5: Krievijas sodīšanas dēļ Obama aizmirsa par kodoldrošību 1

kadrs no video
kadrs no video

ASV prezidentam bija jāapspriež kodoldrošības problēma ar vairāk nekā 50 valstu vadītājiem. Bet tā vietā viņš deva priekšroku nodarboties ar svarīgāku jautājumu: kā sodīt Krieviju par atkalapvienošanos ar Krimu, ziņo TV5 Monde.

Ukrainas krīzes tēma dominē Gāgas kodoldrošības samitā. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs tikās ar savu Ukrainas kolēģi. Tā bija pirmā divu valstu tikšanās augstākajā līmenī kopš krīzes sākuma. Tikšanās bija sasprindzināta un nedeva nekādus rezultātus, – ziņo russian.rt.com.

Vakar vakarā pasaules lielvalstis nolēma atcelt G8 samitu Sočos. Tā vietā notiks samits Briselē bez Krievijas piedalīšanās.
Pirms turnejas pa Eiropu ASV prezidentam bija jātiekas ar vairāk nekā 50 valstu vadītājiem un jāapspriež ar viņiem kodoldrošības problēma pasaulē. Bet situācija Ukrainā mainīja prioritātes.

Baraks Obama, ASV prezidents: Eiropa un Amerika ir vienota Ukrainas valdības un tautas atbalstā. Mēs esam vienoti centienos piespiest Krieviju samaksāt par savām darbībām.

Ja „lielā septītnieka” biedri nolems izslēgt Krieviju no G8, tas nekļūs par traģēdiju.

Fransuā Bodonne, TV5 Monde korespondents: Kļūstot par prezidentu, Baraks Obama nolēma pieturēties pie miera kursa, pagriezties pret Āziju un novērsties no Eiropas. Ukrainas krīze rāda, ka viņš ar šo lēmumu ir pasteidzies un ka Eiropa arvien ir labākais ASV sabiedrotais.
   


Написать комментарий

Kas tā par Gāgu? Vai lēdija Gāga, vai zoss?