Daugavpils dome nevēlas zaudēt vērtīgos darbiniekus, kuru amati tiek likvidēti 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27. martā Daugavpils domes deputātu galīgai apstiprināšanai tiks nodots jautājums par divu izpilddirektora vietnieku amatu likvidēšanu.
Pirms nedēļas, apspriežot šo jautājumu Finanšu komitejas sēdē, ne visi deputāti bija gatavi atbalstīt šo ideju. Kā paskaidroja vicemērs Dmitrijs Rodionovs, koalīcijas padomē izteiktais priekšlikums noņemt jautājumu no dienas kārtības neguva partneru atbalstu.

„Jautājums nav steidzams, tādēļ, manuprāt, būtu pareizi to atlikt, kamēr mums nebūs skaidrības, kur mēs iekārtosim darbā šos cilvēkus, jo šiem cilvēkiem ir pietiekami liela darba pieredze – viņi jau daudzus gadus strādā pašvaldībā. Būtu pareizi rīkoties cilvēcīgi, laikus viņiem paziņojot, ko pašvaldība var viņiem piedāvāt.

Pašvaldībā ir brīvas darbavietas, es būtu priecīgs, ja pieredzējušais Valērijs Kononovs strādātu Attīstības departamentā. Bet tas ir diskutējams jautājums. Mērs teica, ka darbiniekiem piedāvās citu darbu, ceru, ka tās tas arī būs, un nebūs nekāda antagonisma. Negribētos, lai sanāktu tā, ka mēs likvidējam cilvēku amatus, bet neko nepiedāvājam. Pagaidām sanāk tā, ka mēs nenovērtējam cilvēkus ar šādu pieredzi, jo viņus var saskaitīt uz pirkstiem. Nesen Attīstības departamentam mēs meklējām inženieri ar sertifikātu, bet šādi speciālisti dod priekšroku strādāt privātajos uzņēmumos, kuros ir lielākas darba algas, tādēļ nolēmām paņemt jaunu speciālistu uzreiz pēc augstskolas pabeigšanas. Protams, tas pierāda, ka dome ir atvērta un piedāvā amatus jauniem speciālistiem, bet esošie darbinieki ir jāciena”, – pastāstīja Dmitrijs Rodionovs.

Arī oficiālais amatu likvidācijas iemesls (it kā arī bez vietniekiem domes darbs ir labi organizēts) pārsteidz vicemēru, jo V. Kononova slimības laikā divus mēnešus viņa pienākumus veica I. Gradkovska, un to apstiprina fakts, ka šo darbinieku amata pienākumi ir identiski.

„Andrejs Kursītis, kad tika apspriests šis jautājums Finanšu komitejas sēdē, bija komandējumā, tādēļ nevarēja atbildēt uz jautājumiem par savu turpmāko darbu. Gribētos, lai viņš izteiktu savu viedokli visiem Finanšu komitejas deputātiem un garantētu, ka tiks galā ar saviem pienākumiem”, – atzīmēja D. Rodionovs.

Pēc esošās informācijas no pirmdienas A. Kursītis slimo un ir saņēmis slimības lapu. Iepriekš šādā gadījumā pienākumus pildīja izpilddirektora vietnieks, bet tagad uz izpilddirektora slimības laiku pienākumu izpildītājs tiks nozīmēts ar rīkojumu. D. Rodionovs pagaidām nesaskata reālu kandidatūru, kura varētu pārņemt lietas un pilnā mērā veikt darbu. Izpilddirektora loma ir ļoti svarīga, jo vicemēri ir politiski kuratori, bet izpilddirektors ir amatpersona, kura kontrolē lēmumu tehnisko izpildi, paskaidroja vicemērs, piebilstot, ka viņam ir šaubas par to, ka viens cilvēks var ar to tikt galā.  
 


Написать комментарий

Beidzot pasaka patiesību- visus blatņikus, izbijušos tiesnešus JĀIEKĀRTO DARBĀ.vai konkursus vispār vairs neriko, bet mākslīgi sataisa vietas un iebāž savus cilvēkus. Nekaunība -augstākā mērā.