Vācijas vicekanclers: Energoresursu piegādei uz ES no Krievijas nav alternatīvu 1

foto: dw.de
foto: dw.de

Krievijas dabasgāzes piegādēm uz Eiropas Savienību nav saprātīgas alternatīvas, paziņoja Vācijas vicekanclers, ekonomikas un enerģētikas ministrs Zigmārs Gabriels.

Pēc viņa vārdiem diskusijas ietvaros par Eiropas atkarību no Krievijas gāzes un naftas „bieži tiek secināts, ka pastāv daudz citu (energoresursu saņemšanas) iespēju”. Tomēr tas tā nav, konstatēja Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas priekšsēdētājs. Šī partija ietilpst VFR valdošajā koalīcijā.

Gabriels aicināja izvairīties no „paniska noskaņojuma”. „Pat aukstā kara laikos Krievija ievēroja visus noslēgtos līgumus”, – uzsvēra VFR vicekanclers.

Savukārt kanclere Angela Merkele izteicās par Eiropas Savienības „atkarības samazināšanu” no Krievijas energoresursu piegādes. Uzstājoties žurnālistu priekšā pēc ceturtdien Berlīnē notikušās tikšanās ar Kanādas premjerministru Stīvenu Hārperu, viņa teica, ka „no jauna tiks pārskatīta visa ES enerģētikas politika”, – ziņo vz.ru.

Kā atzīmēja Vācijas valdības vadītāja, tas ir saistīts ar to, ka ES ļoti augstā mērā ir atkarīga no Krievijas naftas un gāzes. Turklāt Vācijas atkarība „jau sen nav ļoti stipra”, – atzīmēja Merkele.

Patlaban sankcijām, kuras ir ieviestas pret Krieviju saistībā ar tās pozīciju Krimas jautājumā, ir individuāls raksturs. ASV un Eiropas Savienība apstiprināja personu sarakstu, kurām ir aizliegts iebraukt, iesaldējot viņu aktīvus.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka sarunāties ar Maskavu sankciju valodā ir nevietā un  nav produktīvi, bet prezidents Vladimirs Putins brīdināja, ka iespējamo sankciju kaitējums būs abpusējs.      


Написать комментарий

jaunais šrēders parādījies, ar veco korumpantu šrēderu Vācijai nepietiek. Bet vēl jau ir Merkele rezervē.