Pieņemts vienbalsīgs lēmums par PAS „Daugavpils siltumtīkli” pieteikšanos krimināllietā cietušās puses statusā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.martā Daugavpils pilsētas domes deputāti vienbalsīgi pieņēma gala lēmumu uzlikt par pienākumu PAS „Daugavpils siltumtīkli” pieteikties krimināllietā cietušās puses statusā, pieprasot atlīdzināt zaudējumus.

Saskaņā ar pašvaldības oficiālu versiju, KNAB ir konstatējis, ka laika posmā no 2012.gada 14.augusta līdz 20.septembrim pašvaldības uzņēmums pārdeva emisijas kvotas par cenu, kas bija zemāka, nekā biržā. Rezultātā uzņēmums cieta zaudējumus 138 418,18 eiro apmērā.

Kā ziņots, pirms nedēļas šis jautājums kā papildjautājums tika skatīts Finanšu komitejas sēdē, tādēļ daži deputāti nebija gatavi balsošanai, jo vēlējās saprast, par ko ir runa. Vēlāk, kā ziņoja vicemērs Dmitrijs Rodionovs, tika noskaidrots, ka jautājums par kvotu pārdošanu nav saistīts ar SIA „Batergo” lietu, kura joprojām ir tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā un sakarā ar kuru Dome esot pieņēmusi dažādus lēmumus, tostarp par darba grupas izveidošanu un ekspertīžu veikšanu. Runa ir par citu darījumu, kura lietderīgumu KNAB ir apšaubījis, tādēļ deputāti piekrita, ka tas jāpārbauda.

Jautājuma apspriešanas gaitā deputāts Aleksandrs Samarins atzīmēja, ka, iespējams, būtu jāizveido darba grupa, kura izpētītu jautājumu par kvotām. Tomēr šo ieceri neatbalstīja, atzīmējot, ka kriminālprocess jau ir uzsākts un iegūtā informācija netiek izpausta, tādēļ nav jēgas atgriezties pie minētā darījuma. Savukārt deputāte Natālija Petrova atzīmēja, ka darba grupa, kura pētīja ar SIA „Batergo” noslēgto līgumu, jau bija izveidota. Pēc šiem paskaidrojumiem A.Samarins atzīmēja, ka patlaban esot nepieciešama darba grupa, kura pārbaudītu tieši ar kvotām saistīto darījumu.

Kolēģi atbalstīja D.Rodionovs, kurš norādīja, ka pašvaldībai, iespējams, nāksies pievērsties vēl vienai ar kvotām saistītai lietai. Tomēr, pēc Jāņa Lāčplēša vārdiem, viņam neesot informācijas, ka šāda krimināllieta varētu tikt ierosināta. Jautājums par zaudējumiem jāskata uzņēmuma vadībai, tādēļ papildu pasākumi neesot nepieciešami, paskaidroja pilsētas mērs.

Savukārt Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka patlaban uzņēmums kvotas neizsola, jo tās būs nepieciešamas nākamajā posmā. 

Diskusijas nobeigumā D.Rodionovs atzīmēja, ka tagad balsošana var notikt, jo deputātiem tika iesniegti visi nepieciešamie dokumenti. Jautājuma izlemšanas atlikšanu neviens neierosināja, visi klātesošie nobalsoja „par”.

 


Написать комментарий