Strādnieks parādīja, kā nojaukt ēku tikai vienas sekundes laikā 1

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Māja, kurā dzīvoja slavenais Lielbritānijas Viktorijas laikmeta dzejnieks, pārvērtās par šķembu kaudzi pēc viena mirkļa, kad darbinieks izņēma tikai vienu ķieģeli. Satrauktie Mančestras iedzīvotāji izsauca policiju, lai paziņotu par krītošajām šķembām no mājas pilsētas centrā. Policisti ātri nolēma aplenkt ēku, kura atrodas blakus populārajam nakts klubam, un slēdza ielas posmu, raksta fedpost.ru.

Inženieri notikuma vietā, apskatot ēku, pamanīja sasveri tās augšējā daļā. Vēlāk tika nolemts pacelt inženieri celtnieku, kuram bija rūpīgi jāapskata māja. Bet pēc tam, kad viņš no priekšējās sienas pie jumta izņēma vienu ķieģeli, ēka pēkšņi sagruva un pārvērtās par šķembu kaudzi.
Viens aculiecinieks teica: „Viņš tur pacēlās, mēģinot padarīt to drošu, un acīmredzot izņēma nepareizo ķieģeli”.

Par laimi incidenta laikā neviens necieta. Uz zilas plāksnes, kura bija nostiprināta uz ēkas fasādes, tika ziņots, ka no 1864. gada līdz 1885. gadam šajā mājā dzīvoja dzejnieks Frānsiss Tompsons. Nākamais dzejnieks piedzima ārsta ģimenē 1859. gada 16. decembrī Prestonā.  Pēc ārsta diploma saņemšanas jaunais cilvēks pārcēlās uz Londonu, lai īstenotu dzīvē savu sapni un kļūtu par rakstnieku.

Bet drīz pēc ierašanās galvaspilsētā Tompsonam sākās grūti laiki, un viņš bija spiests pārdot avīzes un sērkociņus, lai kaut kā savilktu kopā galus. Tad viņš kļuva atkarīgs no opija, kuru pirmo reizi lietoja kā zāles.

Tompsons nomira no tuberkulozes 1907. gadā 48 gadu vecumā. Viņu apglabāja Londonas Romas katoļu kapsētā.   


Написать комментарий