Putins zvana Obamam un piekrīt sākt sarunas par krīzes risinājumu 1

foto: AFP
foto: AFP

Piektdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins zvanījis ASV prezidentam Barakam Obamam, lai pārrunātu ASV piedāvājumu diplomātiskam Ukrainas krīzes regulējumam, liecina Baltā nama paziņojums.

Arī Kremlis publiskojis informāciju par abu līderu telefonsarunu. Vašingtonas un Maskavas sniegtā informācija par sarunas saturu sakrīt vien tajā, ka prezidenti vienojušies, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs drīzumā tiksies, lai apspriestu tālākus soļus.

Baltā nama paziņojums vēsta, ka Obama ieteicis Krievijai rakstiskā veidā atbildēt uz ASV ierosinājumiem, neprecizējot gan šī piedāvājuma saturu. Obama uzsvēris, ka ASV turpina atbalstīt diplomātisku ceļu ciešās konsultācijās ar Ukrainas valdību.

Tāpat Obama uzsvēris, ka risinājums iespējams tikai tādā gadījumā, ja Krievija atsauc savus militāros spēkus un nesper tālākus soļus, lai vēl vairāk pārkāptu Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti. ASV vadītājs arī norādījis, ka nosoda Krievijas līdz šim īstenoto darbību.

Krievijas aģentūra "Itar-Tass", atsaucoties uz Kremli, ziņo, ka Putins vērsis Obamas uzmanību uz ekstrēmistu tālāku izvēršanos Ukrainā, kas iebiedē civiliedzīvotājus un valsts struktūras.

Putins arī norādījis uz Piedņestras blokādi, kas novedis reģiona iedzīvotājus pie to dzīves apstākļu sarežģīšanās, ierobežo to pārvietošanos, kā arī tirdzniecību un ekonomiku.

Kā zināms, Piedņestra ir Moldovas daļa, kur kopš 90.gadu sākuma izvietota Krievijas armija. 2006.gadā tur noritēja referendums par pievienošanos Krievijai, ko atbalstīja vairums nobalsošanas dalībnieku, bet ko neatzīst starptautiskā sabiedrība.


Написать комментарий

Iskatas ka viens no viniem ir bikses pietaisijis kurs tas ir to pasi saredzesiet .