Šlesers: Krievija anektēja Krimu, jo baidījās no kara 3

foto: Kristaps Kalns, Dienas mediji
foto: Kristaps Kalns, Dienas mediji

Krievija pieņēma lēmumu par Krimas anektēšanu, jo ja pašreizējā Ukrainas valdība būtu nākusi pie varas, starp abām valstīm varētu sākties militārais konflikts, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja uzņēmējs, partijas "Vienoti Latvijai" līderis Ainārs Šlesers.

Tomēr viņš uzsvēra, ka neatbalsta lēmumu par Krimas iekļaušanu Krievijas sastāvā.

"Krievija revolūcijas procesa laikā saprata, ka jūtas apdraudēta, jo Sevastopolē viņai ir nozīmīga kara bāze. Krievija redzēja, ka ja tie, kas šodien uzvarējuši revolūciju, nāks pie varas, tad viss var kļūt ļoti bīstami, jo revolucionāri ir gatavi lietot ieročus un, visdrīzāk, agri vai vēlu sāksies militārs konflikts. Viņi rīkojās apsteidzoši, - lai nenonāktu līdz militāram konfliktam, nolēma anektēt [Krimu]. Vai tas ir labi? Tas ir slikti, bet tas notika dēļ revolūcijas Ukrainā. Ukraina, diemžēl, ir tādā pārejas periodā, līdz tiks ievēlēta likumīga vara," norādīja Šlesers.

Viņš arī uzsvēra, ka ja valstī notiek revolūcija, dažreiz pat nav iespējams pateikt, kāda rīcība ir pareiza un kāda nav.

"Tur, kur notiek karš, vienmēr saka, ka vēsturi raksta uzvarētāji. Ja uzvar viena puse, tad viņa raksta vēsturi, kā viņai labpatīkas. Piemēram, apskatāmies Otrā Pasaules kara vēsturi: uzvarēja viena puse, tātad viņa stāsta, kāda ir vēsture. Bet kas notiktu, ja Hitlers būtu uzvarējis? Tad vēsture būtu pavisam cita un mēs dzīvotu pavisam citā pasaulē," akcentēja politiķis.

Atgādinām, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīju attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.


Написать комментарий

Šloser, tu esi vājš, karu negrib ne viens. Tieši aneksija jau ir tas variants ka padodas bez kara. Piemēram 2 pasaules kara laikā (39 gadā liekas) Austrija paļāvās aneksijai un tika sveikā cauri jo 45 hitlera Vāciju sakāva. Tagat ka ASV sakaus krieviju izrādīsies ka Krima būs vinnētāja. Šleser, karu nevajag un ne viens to negrib tā pat kā tevi.

Šleseru vajadzētu droši saukt par demagogu vai arī aprobežotu nejēgu. Pasaulē nav nevienas valsts kura nebaidās no kara, varbūt tikai kāda iedomāta muļķu valsts.Pat ASV baidās no kara un vai tad viņa ņemsies anektēt to pašu Krimu vai Kaļiņingradu, jo tas pats Putins rīkojas kā Hitlers un neviens nevar zināt ko Putins izdomās rīt, Kam uzbrukt un kādas teritorijas sagrābt aiz ,,Bailēm,,

SIS CILVEKS IR GALIGI SLIMS UN NESAPROT KO RUNA

Написать комментарий