Bijušais izlūks atzinās: Kijevas apvērsumam gatavojās 20 gadus 8

foto: bloknot.ru
foto: bloknot.ru

ASV 20 gadus gatavojās, lai Ukrainā pie varas nonāktu pro-Rietumu spēki.

Tam bija jākļūst par triecienu Krievijai. Šādu atzīšanos pēkšņi izdarīja bijušais ASV specdienesta darbinieks Skots Rikards. Amerikāņiem bija jāpaplašina NATO uz Ukrainas pusi, ar to specdienesti nodarbojās 20 gadus.

Kā paskaidroja bijušais izlūks, sākotnēji darbs notika Ukrainā, bet Krima izkrita no redzesloka, jo bija sarežģīts „darbību teātris” tādēļ, ka šajā teritorijā pārsvarā dzīvo krievi. Viņš atzinās, ka organizācijas finansēšana šādos apstākļos varēja piesaistīt uzmanību, tādēļ varēja izgāzties tālejošie plāni.

Specdienesti strādāja ar nelielām grupām, kuras izdeva noteiktas ievirzes laikrakstus. Šie laikraksti „skaloja smadzenes” Ukrainas pilsoņiem. Pateicoties šādiem pilieniem, viņiem izdevās „sagraut akmeni”. Rezultāts – daudzu tūkstošu akcijas – ziņo bloknot.ru.   

Tiesa priekš 50 miljoniem iedzīvotāju tas ir nenozīmīgs skaitlis, atzinās Rikards, tomēr 20 gadu laikā ASV ieguldīja milzīgu summu. Pēc viņa datiem tikai ASV Starptautiskās attīstības aģentūra apvērsumam iztērēja 5 miljardus dolāru.


Написать комментарий

Nez cik Krievija samaksāja,lai "izlūks" šādi atzītos?

Tas nevar būt, jo krievija taču nesen apgalvoja, ka kijevas apvērsumu veica Lietuvas sagatavotie fašisti.

neleaime tikai tāda, ka nav ne Skota Rikarda, ne 20 gadu programmas. Šos mazos stāstiņus iebarošanai muļķiem sacer kremlinu prpagandisti un pakaisa pasaulē.

Kārtējā Kremļa pasaka? :) Es ar tūlīt uzrakstīšu rakstu par kādu izdomātu spiegu, kas atzīstās, ka Krievija jau 5 gadus gatavoja Krimas okupācijas plānu, iebīdot prezidenta amatā marioneti Janukoviču.

pasakas krievu muļķīšiem - cilvēks ar tādu vardu radies KFB (FSB) propagandas nodaļā.

Kur atsauces uz oficiālo avotu? :D Piezvanīt uz Maskavu pajautāt? :D Meklē te muļķus.

Senj jau saku tie kropli ar citu rokam taisa karus un tagad tie vinu kareivji latvija nav vajadzigi tikai sadusmos krievus kad saksies lembasts aizlaidisies

Vot, vot. Pēc krievu algotņa ziņām, jau 90-to gadu sākumā ASV bija skaidrs, ka Ukraina kādreiz varētu iekšpolitiski nobriest dalībai NATO. Nez kāpēc 90-to gadu sākumā un vidū Rietumu lielvalstīm tas nepavisam nebija skaidrs ne tikai par Baltijas valstīm, bet arī par Poliju, Čehiju, Slovākiju un Ungāriju. NATO nemaz tā negribēja uzņemt visas šīs valstis.

Написать комментарий