Jauna Daugavpils pilsētas dome izsludināja savu konkursu par SC3 modernizāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

25.martā tika izsludināts atklāts konkurss par SC3 Mendeļejeva ielā 13A, Daugavpilī, rekonstrukciju ar koģenerācijas iekārtas piegādi, montāžu, iestatīšanu un ievadīšanu ekspluatācijā.

PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs paskaidroja portālam Gorod.lv, ka ieplānotā aprīkojuma uzstādīšanai nevar piesaistīt ES fondu līdzekļus, tādēļ ES līdzfinansējums šajā projektā netiek plānots un darbu veikšanai nāksies ņemt aizņēmumu. Pašvaldība neesot iedalījusi līdzekļus koģenerācijas bloka būvniecībai, darbi tiks veikti par aizņemto naudu, jo runa, visdrīzāk, esot par miljoniem eiro. A.Kuzņecovs atzīmēja, ka tiks izskatīti banku kredītpiedāvājumi, ja radīsies sarežģījumi, uzņēmums griezīsies pašvaldībā ar lūgumu iedalīt līdzekļus vai garantēt, ka aizņēmums tiks atmaksāts.

Uzņēmuma vadītājs apliecināja, ka iepriekšējie ar SC3 saistītie projekti un minētais projekts esot dažādas lietas, šobrīd ieplānotie darbi tiek veikti plānotā kārtībā. Projekta, kas tiks realizēts, izstrāde tika uzsākta 2011.gadā, vēlāk projekts bija apturēts, patlaban tā izstrāde tiks turpināta.

Pagaidām nav runas par SC3 pāreju uz citu kurināmā veidu, tiek plānots tikai uzstādīt koģenerācijas iekārtu, kas darbosies, izmantojot šķeldu. A.Kuzņecovs paskaidroja, ka pagaidām netiek plānots izpildīt darba grupas rekomendāciju par plašu modernizāciju un SC pāreju uz citu kurināmā veidu, jo, pamatojoties uz rekomendāciju, joprojām tiek izstrādāta koncepcija.

Projekta ietvaros SC3 tiks uzstādīts jauns katls, tiks izmantota šķelda, bet radušais tvaiks darbinās turbīnu, kura izstrādās elektrību.

Projekta realizācijas termiņš – līdz šā gada oktobrim. Darbu rezultātā būs iespējams samazināt tarifu, iespējams, tas nenotiks uzreiz, jo jāņem vērā arī citi uzņēmuma veiktie darbi, paskaidroja A.Kuzņecovs.


Написать комментарий