Straujuma: Konkurence Latvijas elektrības tirgū būs pēc diviem gadiem

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Reāla konkurence un vairāki spēlētāji Latvijas elektroenerģijas tirgū varētu būt sagaidāma 2016.gadā, LTV sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Straujuma uzsvēra, ka elektroenerģijas tirgus liberalizācija Latvijā ir nepieciešama, un, neskatoties uz atsevišķu politiķu izteikumiem, viņa nesaskata iespējas elektrības tirgus liberalizāciju mājsaimniecībām atlikt vēl pēc 2015.gada 1.janvāra.

Nākamnedēļ Straujuma tiksies ar energokompānijas "Latvenergo" vadību, lai pārrunātu elektrības tirgus liberalizācijas un citus jautājumus.

Saeima martā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot, ka mājsaimniecībām elektroenerģijas tirgu atvērs no 2015.gada 1.janvāra, nevis no šā gada 1.aprīļa, kā tas bija plānots iepriekš.

Vienlaikus šogad tiks saglabāti regulētie elektroenerģijas tarifi un mājsaimniecības par elektrību varēs maksāt saskaņā ar līdzšinējiem nosacījumiem.

Viens no elektroenerģijas tirgotājiem "Baltcom" ir gatavs tiesāties par Saeimas pieņemto lēmumu, un komersants patlaban vērtē situāciju un konsultējas ar juristiem.

Savukārt Igaunijas energokompānijas "220 Energia" meitasuzņēmums Latvijā SIA "220 Enerģija" neprotestēs pret Saeimas pieņemto lēmumu. "220 Enerģija" pauda cerību, ka tirgus atvēršanas atlikšana radīs arī ieguvumus, piemēram, tiks iegūts laiks, lai vēlreiz pārskatītu Latvijas elektroenerģijas tirgus atvēršanas pamatprincipus.
 


Написать комментарий