Beness Aijo: Saņēmu vēstuli no IeM, man atņem pilsonību

foto: unian.net
foto: unian.net

Latvijas pilsonis Beness Aijo, kurš iestājies Krimas "pašaizsardzības spēkos", kā arī aktīvi piedalās prokrieviskajos mītiņos Ukrainas austrumos, saņēma vēstuli no Latvijas iekšlietu ministrijas (IeM), kurā viņš tika informēts par pilsonības atņemšanu. Par to viņš paziņoja portāla Mixnews.lv korespondentam.

"Ar mani sazinājās mana māte no Latvijas. Uz mana vārda Rēzeknē atnāca oficiālā vēstule no Latvijas iekšlietu ministrijas, kurā ir teikts, ka man atņem pilsonību par piedalīšanos citu valstu bruņotajos grupējumos. Etnokrātiskās Latvijas varas pārstāvji atriebjas man par manu darbību "Citas Krievijas" Latvijas nodaļā, kā arī "Krievu skolu aizstāvības štābā"," sacīja Beness Aijo.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka iepriekš Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) sāka pārbaudi par Benesa Aijo iestāšanos Krimas "pašaizsardzības spēku" rindās.

Jāpiebilst, ka pilsonību var atņemt ar Augstākās tiesas lēmumu, ja persona bez Ministru kabineta atļaujas brīvprātīgi dien kādas citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā.


Написать комментарий