LCB daugavpiliešiem pastāstīs, kāpēc jāapgūst vācu valoda

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pirmdien, 31.martā, Daugavpilī sākās Vācu kultūras pavasaris.

Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) daudzu interesentu klātbūtnē tika atklāta vācu fotogrāfes Herlindes Kelblas veidotā plakātu sērija „Vācu valoda”. Izstādes autore ir Vācijā labi pazīstama persona, viņas hobijs ir dažādu cilvēku – gan ietekmīgu politiķu un uzņēmēju, gan vienkāršu cilvēku – portretu veidošana.

LCB piedāvātajā izstādē var aplūkot 20 dažāda vecuma un tautības cilvēku portretus. Viņus visus vieno vācu valodas apguve. Katram portretā attēlotajam cilvēkam ir savs stāsts.

Piemēram, maskaviete Anna Gētes valodu apgūst, lai kontaktētos ar vīru. Imams no Tripoli pilsētas vācu valodā stāsta par islamu. Studente no Namībijas sapņo par karjeru Vācijā, bet arhitekts no Barselonas jau ir atradis labu darbu. Daudziem cilvēkiem no dažādām pasaules valstīm vācu valoda palīdz piepildīt sapņus.

Pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis, atklājot izstādi, nodemonstrēja savas vācu valodas zināšanas, sasveicinoties ar klātesošajiem vācu valodā, un atzīmēja, ka Daugavpili un Vāciju daudz kas saista, piemēram, sadraudzības pilsēta Magdeburga un vācu uzņēmums.

Pasākumā piedalījās arī Vācijas skolu sistēmas ārvalstīs centra vadītājs Holgers Dēne. Viņš pateicās par uzaicinājumu piedalīties akcijā „Vācu kultūras pavasaris” un izteica apmierinātību ar daudzveidīgu pasākumu programmu, kas pastiprinās cilvēku interesi par vācu kultūru un valodu. Interesenti varēs apmeklēt kino, literāros vakarus un pat sporta pasākumus.

Akcijas ietvaros notiks arī Daugavpils skolēniem domātie pasākumi. Starp citu, vācu valoda kā otrā svešvaloda tiek apgūta 13 pilsētas skolās.
Herlindes Kelblas izstāde „Vācu valoda” LCB būs apskatāma līdz 22.aprīlim.



Написать комментарий