Ukrainas parlaments nobalso par NATO un ES karaspēku ielaišanu valstī

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ukrainas parlaments otrdien apstiprinājis likumu, kas atļauj starptautisku militāro mācību ietvaros 2014. gadā iebraukt Ukrainā ārvalstu karavīriem, vēsta aģentūra UNIAN.

Par šo likumu nobalsoja 235 no 291 klātesošā deputāta.

Likums paredzēts, lai varētu rīkot dažādus 2014. gadā ieplānotos militāros manevrus ar poļu, amerikāņu un citu Eiropas valstu karavīru piedalīšanos.

Vēstīts, ka Krievija ir okupējusi un anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Maskava ir paziņojusi, ka aizstāv krievvalodīgos un patur tiesības savus tautiešus aizsargāt arī citos Ukrainas reģionos. Ukraina ir nobažījusies, ka Krievijas spēki varētu iebrukt Ukrainas austrumos.

Pēc 16. martā Krimā notikušā starptautiski neatzītā referenduma, kurā 97% balsotāju izteikuši vēlmi pievienoties Krievijai, 18. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par pussalas uzņemšanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Jau no februāra beigām Krimas pussalu kontrolēja Krievijas spēki - bloķējot vai ieņemot militāros un citus svarīgus objektus. Uz 26. martu Krievijas spēki jau bija pilnībā pārņēmuši visas Ukrainas militārās bāzes Krimā.


 


Написать комментарий