Smieklu dienā Daugavpilī sākās lietuviešu speciālistu vizīte «Ezeru zemē"

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 1.aprīlī, Daugavpili ar darba vizīti apmeklēja Lietuvas pašvaldību pārstāvju delegācija.

Mūsu pilsētā ieradās septiņi speciālisti no Anīkščiem, Utenas, Švenčoņiem un Zarasiem, kuri pārrobežu sadarbības programmas „Ezeru zeme” ietvaros iepazīstas ar Latgales pašvaldību darbinieku darbu. Delegācijā ir Investīciju, Stratēģiskās plānošanas, Izglītības un kultūras nodaļu vadītāji.

Vizītes sākumā lietuvieši tikās ar Daugavpils pilsētas domes vadības pārstāvi – vicemēru Dmitriju Rodionovu, vēlāk apmeklēja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāziju, kurā šodien ir Zaļā diena.

Ģimnāzijas direktore Gaļina Smuļko paskaidroja, ka skolas parlaments dažreiz rīko šāda veida dienas, kas ir veltītas kādai krāsai. Šādās dienās skolēnu apģērbā dominē kāda noteiktā krāsa.

Poļu ģimnāzijas skolēni – radoši un talantīgi cilvēki – sagaidīja ciemiņus ar nelielu koncertu, kurā piedalījās slavenais folkloras kolektīvs „Kukulečka” un skatuves runas konkursa uzvarētāja Kornēlija Lapkovska, kā arī ciemiņiem piedāvāja vidusskolēnu uzņemto filmu par poļu ģimnāziju.

Visi filmas varoņi pārvaldīja vismaz trīs valodas – poļu, latviešu un krievu, daudzi no viņiem runāja arī angļu un vācu valodā.

Utenas pašvaldības Kultūras nodaļas galvenā speciāliste Zita Mackevičiene pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pateicoties šim projektam pašvaldību darbinieki varēs labāk iepazīt viens otru, stiprināt sadarbību, iespējams, veicināt dažādu pašvaldību izglītības iestāžu sadarbību un kopīgo pasākumu rīkošanu. „Jūsu pieredze ir ļoti interesanta, mums ir daudz kopīga: gan skolas pusdienu, gan dzīvojamo māju renovācijas jautājumi”, paskaidroja viešņa no Lietuvas.

Apskatot skolu, lietuvieši devās iepazīties ar vietējām ievērojamām vietām. Viņi plānoja apmeklēt Daugavpils cietoksni un Marka Rotko mākslas centru, Naujenes novadpētniecības muzeju un atpūtas bāzi „Vigorna”.

Lietuvas delegācija Latgales reģionā viesosies līdz 4.aprīlim. Šajā laikā tā apmeklēs Līvānus, Rēzekni, Preiļus, Ludzu un Krāslavu.



Написать комментарий