Lociku ciemata iedzīvotāji piedalījās akcijā „Izkrāsosim pavasari” un palīdzēja putniem 2

foto: V. Grebežs
foto: V. Grebežs

Kā ziņots, pēdējās marta brīvdienas Naujenes pagasta iedzīvotāji pavadīja pozitīvi un radoši.

Viņi Lociku ciematā izgatavoja krāsainus putnu būrīšus. Radošo darbnīcu vadīja mākslinieks un amatnieks Valdis Grebežs, kurš portālam Gorod.lv pastāstīja, ka uz aicinājumu izgatavot putnu būrīšus atsaucās ne pārāk daudz interesentu, tomēr tie, kuri piedalījās pasākumā, to nenožēloja.

Cilvēki strādāja svaigajā gaisā, darbojās ļoti saliedēti un ar prieku, pat neskatoties uz vēsu laiku. Stiprā dzimuma pārstāvji izgatavoja putnu būrīšus no iepriekš sagatavotajām detaļām, bet sievietes un bērni tos izkrāsoja.

Kolektīvā darba rezultātā tika izgatavoti un izkrāsoti 20 putnu būrīši, kuri tika izvietoti kokos pie Kultūras centra. Radošās darbnīcas dalībniekiem bija prieks savienot patīkamu ar noderīgu: putniem ir jumts virs galvas, bet cilvēki pavadīja laiku lietderīgi, labiekārtojot apkārtējo vidi.

Starp citu, Naujenes kultūras centrā otro gadu pēc kārtas darbojas pulciņš pieaugušajiem, kuru vada Valdis Grebežs. Tajā visi interesenti – ap 10 cilvēkiem – reizi nedēļa pievēršas keramikai. Pulciņu var apmeklēt bez maksas. Pateicoties pulciņa dalībniekiem, visi Masļeņicas apmeklētāji Naujenē varēja izkrāsot putnus.

Tiek plānots, ka Lieldienās notiks vēl viena radošā darbnīca, kuras gaitā interesenti varēs izkrāsot olas. Sekojiet informācijai.
 



Написать комментарий

tad putni jau pieprasa krāsotus namiņus?

Cilvēkiem patīk krāsaini krāsoti putnubūrīši, bet putni tādos gan nedzīvos. Saku no pieredzes.

Написать комментарий