Ukrainā pārtraukta gatavošanās 2015.gada Eiropas čempionātam basketbolā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Ukrainas pilsētā Doņeckā praktiski pārtraukta visa gatavošanās 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīram basketbolā vīriešiem, atsaucoties uz Doņeckas mēra Aleksandra Lukjančenko teikto, ziņo LETA.

Pilsēta visu darbu pārtraukšanu skaidro ar finansējuma nepietiekamību. Šī iemesla dēļ pašlaik gandrīz uz vietas stāv arī jaunās spēļu arēnas celtniecība. Pašlaik nosacīts darbs pie jaunās arēnas turpinās, vien pateicoties hokeja kluba "Donbass" privātajiem līdzekļiem, jo valsts kredītu piešķiršanas jautājums tā arī nav atrisināts.

"Šī iemesla dēļ celtniecības termiņus Eiropas čempionāta vajadzībām būs ļoti grūti realizēt," paudis Lukjančenko, piebilstot, ka analoģiska situācija ir arī citās pilsētās, kas plānojušas uzņemt basketbola čempionātu. "Celtniecība daudz maz notiek tikai Dņepropetrovskā, jo tur arēna ir uz pusi mazāka."

Tiek ziņots, ka Dņepropetrovskā tikmēr apturēts plānotās lidostas celtniecība.

Jāatgādina, ka Doņeckā plānotais Eiropas U-18 čempionāts basketbolā B divīzijā aizpagājušajā nedēļā tika pārcelts uz Bulgāriju. Šādi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") vēlas, lai politiski smagajā situācijā nonākusī Ukraina visu uzmanību varētu veltīt 2015.gada Eiropas čempionāta organizēšanai.

Aizpagājušajā nedēļā sacensību organizēšanas komitejas vadītājs Markijans Ļubkivskis izteica aicinājumu 2015.gada Eiropas čempionātu pārcelt uz citu valsti, sakot, ka šodienas sarežģītajos ekonomiskajos un politiskajos apstākļos nav iespējams gatavoties Eiropas čempionātam. Tikmēr "FIBA Europe" Ļubkivska teikto neapstiprināja, uzsverot, ka paustā informācija ir Ļubkivska personīgais viedoklis un tas nav jaucams ar Ukrainas Basketbola federācijas nostāju.

Tikmēr Ukrainas Basketbola federācijas prezidents Aleksandrs Vilkovs pagājušajā nedēļā pauda pārliecību, ka finālturnīrs noritēs pēc plāna un risināsies Ukrainā.

Arī Latvija jau vairākkārt izteikusies, ka neizslēdz iespēju pieteikties kā palīgs Ukrainai 2015.gada finālturnīra uzņemšanā, ja radīsies tāda vajadzība un iespēja. Tāpat Latvijas puse joprojām ar cerībām raugās uz iespēju 2017.gadā kopīgi ar vienu vai abām pārējām Baltijas valstīm uzņemt Eiropas čempionāta finālturnīru basketbolā.

Pēc 2017.gada turnīra pasaules basketbolā stāsies spēkā jaunie FIBA statūti, un Eiropas čempionāti turpmāk notiks vien reizi četros gados.
 


Написать комментарий