Drošības policija uzsākusi pārbaudi pret Ždanoku

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Drošības policija (DP) pārbaudīs Eiroparlamenta deputāta Kārļa Šadurska aicinājumu uzsākt krimināllietu pret citu Latviju pārstāvošu Eiropas Parlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku.

Pagaidām lēmums vēl nav pieņemts. Drošības policijā netika atklāts vai deputāte izsaukta ierasties DP, tomēr saskaņā ar likumu persona var tikt izsaukta paskaidrojumu sniegšanai.

Latvijas Krievu savienība, kuru pārstāv Ždanoka, paziņojusi, ka viņai jāierodas DP 10.aprīli. Pati deputāte Šadurska aktivitātes saista ar vēlēšanu tuvošanos. Ždanoka uzskata, ka Šadurska izredzes [vēlreiz tikt ievēlētam] ir mazas, tāpēc viņa izmanto "tradicionālo Latvijas politikas žanru", lai atgādinātu par sevi.

Kā piebilda Ždanoka, tad viņa nav no bailīgajām un negrasās neko mainīt savā darbā un uzskatos.

Šadurskis prokuratūrā vērsās 18.martā, bet vēlāk viņa iesniegums tika pārsūtīts DP. Pēc viņa domām Ždanokas darbības ir vērstas pret Latvijas konstitūciju un neatkarību. Šadurskis norādīja, ka viena no organizācijām, ar kuru sadarbojas Ždanoka ir " Sutj Vremenji", kuras manifestā nepārprotami pausta doma atjaunot Padomju Savienību tās iepriekšējās robežās, ieskaitot Latviju.
 


Написать комментарий