Psihologa viedoklis: Homoseksuālisms ir nevis psihiskā, bet sociālā slimība 11

foto: genengnews.com
foto: genengnews.com

ASV, Kanādas un arī Eiropas pēdējā laikā uzspiestā homoseksuālisma propaganda uztrauc daudzus vecākus. Ar kādu mērķi tas tiek darīts un kas ir vainojams tajā, ka pasaulē pieaug cilvēku ar „netradicionālo” orientāciju skaits?

Šos jautājumus portāls Gorod.lv uzdeva Baltijas Starptautiskās akadēmijas profesoram, psihologam Oļegam Ņikiforovam.

„Šādas politikas uzspiešana mūsu valstī notiek sakarā ar radikālo feminismu. Sabiedrība šādi gatavojas Eiropas seksuālo minoritāšu gājienam, kas Latvijā paredzēts nākamgad. Viņķeles grāmatas par Kārli, kurš kļuva par Karlīnu, arī ir no šīs pašas operas.

Bērns nepiedzimst ar kādu noteiktu orientāciju. Līdz 3-4 gadiem piederība kādam dzimumam viņam vispār nav svarīga. Šajā vecumā bērns nedala cilvēkus pēc dzimuma, viņa uztverē tētis un mamma ir sociālie objekti.

Piederību kādam dzimumam bērns saprot aptuveni 4 gadu vecumā, kad zēns zina, ka viņš ir zēns, bet meitene – ka viņa ir meitene.
Tieši tāpēc homoseksuālisma problēma ir samākslota. Faktiski tā ir audzināšanā pieļautā kļūda. Bieži vien bērnu nepareiza dzimuma pozīcijas uztvere ir vecāku vaina. Piemēram, māte ļoti vēlējās, lai piedzimtu meita, bet piedzima dēls. Viņa ir šķīrusies ar vīru vai vispār nav precējusies un viena pati audzina dēlu, taču dara to, it kā audzinātu meitu, par kuru viņa sapņoja. Vīriešu uzvedības piemēra trūkuma dēļ zēni dažreiz uzvedas kā meitenes.

Pie mums sabiedrības feminizācija notiek ļoti dažādos līmeņos. Sievietes kļūst vīrišķīgākas: tās var kļūt par aizsardzības ministri vai galveno valsts policistu. Sievietes uzdevums ir dzemdēt bērnus, nevis karot. Mūsdienās sievietes aktīvi darbojas politikā, biznesā, tāpat tās audzina jaunu paaudzi. Tā ir dzimumu līdztiesība, taču pasaulē šai parādībai piemīt radikāls raksturs.

Radikālais feminisms tiek uzspiests, un tā ir 20.gs. problēma. Daudzi psihologi, kuri Latvijā ieradušies no ASV un Kanādas, uzspriež toleranto attieksmi pret homoseksuālismu. Eiropas tradīcijās homoseksuālisms nekad nebija norma. Amerikāņu psihiatru asociācija bija tā, kas pirmā atzina homoseksuālismu par vienu no normas variantiem un izslēdza to no psihisko noviržu saraksta.

Nevēlos teikt, ka homoseksuālisti ir garīgi slimi. Homoseksuālisms ir nevis psihiskā, bet sociālā slimība. Protams, ir arī ģenētiskās novirzes, bet to parasti saista ar hermafrodītu parādību. Orientācija veidojas audzināšanas procesā. Kādu vecāki audzināja nepareizi vai to darīja tikai māte, vai tētis bija neizlēmīgs un vājš, tāpēc zēns vēlas būt līdzīgs enerģiskai mammai.

Vēl viena homoseksuālisma problēma – bērna pavedināšana. Tas var notikt sākumskolā vai pusaudžu vecumā, kad bērni kļūst hiperseksuāli. Zēnam ir interesanti vienaudžu lokā, kurā, viņi, piemēram, kopīgi masturbē, šādos gadījumos arī var pievērsties citai orientācijai.

Problēmas risinājums ir ļoti vienkāršs – jādzīvo saskaņā ar normāliem cilvēcīgiem likumiem. Sievietei jābūt sievietei, bet vīrietim – vīrietim. Es savulaik publicēju plašu rakstu „Tēvi, esiet tēvi!”, kurā tas viss bija aprakstīts.

Ļoti liela loma ir vecāku attiecībām, bērnam pirmsskolas vecumā ir 3 galvenās vajadzības: viņam jābūt mīlētam, kontrolētam un integrētam sabiedrībā. Šīs vajadzības var realizēt tikai vecāki. Ja ģimenē aug dēls, par viņa integrēšanu sabiedrībā un kontrolēšanu atbild tēvs. Viņam jāapmeklē vecāku sapulces, jāpārbauda mājasdarbi, jāpieraksta bērns kādā sporta sekcijā, jāpavada ar viņu laiks – jāstāsta, jāskaidro un jāmāca. Savukārt mātei jāmīl savs dēls – jāslavē viņa spējas, jārūpējas, lai viņš justu atbalstu un pozitīvu noskaņojumu. Svarīgi, lai dēls cienītu savu tēvu, tad viss būs labi.

Ar meiteni viss ir otrādi: māte integrē viņu sabiedrībā un kontrolē, bet tētis mīl un apbrīno. Diemžēl tēvi bērnu audzināšanā iesaistās ļoti maz, sievietes ir pārņēmušas arī vīriešu lomu šajā procesā. Daudzi uzskata, ka ar bērnu audzināšanu jānodarbojas tikai sievietēm.
Tas, kas ieaudzināts pirmsskolas vecumā, paliek uz ilgiem gadiem, to mainīt ir ļoti grūti, šādos gadījumos nepieciešama ilgstoša terapija”, uzskata speciālists.


Написать комментарий

Bībele noraidoši izturās pret homoseksuālismu, taču atļauj vīriešiem un sievietēm kļūt par bezdzimuma cilvēkiem. Nesaprotu, kāpēc par to neviens nerunā. Homoseksuālas attiecības ir grecīgas. Tomēr neviens neliedz sievietei kļūt par bezdzimuma cilvēku; visu mūžu nodzīvot bez vīrieša; darīt visus - gan vīriešu, gan sieviešu darbus.

Daudzu psihologu tipiskā problēma - cilvēka fizioloģijas nepārzināšana, aiz ko viss tiek piedēvēts psihei. Pacentieties tomēr izglītoties! Seksuālo orientāciju nosaka tā pati banālā ķīmija un nevis audzināšana. Hormonus ar prātiņu neviens nav iemācījies kontrolēt. Ja orientāciju noteiktu audzināšana, tad jājautā - kāpēc mēs, padomijā dzimuši un auguši indivīdi izaugām par heteroseksuāļiem (precīzāk ~90 heteroseksuāļi un ~10% citi zvēri). Seksa tēma padomijā taču bija tabu. Kā mēs bez "pareizās" audzināšanas varējām zināt, ka mums ir jāpatīk meitenes? :)

"" Eh!

Ljoti vienkarshi zinaajaam, ka ir jamil pretejais dzimums... jo milet savu dzimumu (vismaz virieshiem) bija kriminali sodami.

Laika, kad viendzimuma laulibas legalizetas 10 Eiropas valstis, Daugavpils laikraksts publice so un lidzigus viedoklus par homoseksualitati. Tas pilniba saskan ar audzinasanu padomijas garaa un Pukina propagandu. Labi, ka pasaule un, cerams, ari Latvija iet uz prieksu.

"Laika, kad viendzimuma laulibas legalizetas 10 Eiropas valstis, Daugavpils laikraksts publice so un lidzigus viedoklus par homoseksualitati. Tas pilniba saskan ar audzinasanu padomijas garaa un Pukina propagandu. Labi, ka pasaule un, cerams, ari Latvija iet uz prieksu." viedoklis

cerams, KA UZ TO PRIEKŠU, ko Tu apraksti - neiet - tā ir riktīga paka***, nevis solis nākotnē/ PALDIES par labo rakstu - PARAKSTOS APAKŠĀ PAR 100% - un nevajag jaukt Putinu klāt - pilnīgi nevietā...

Oļega Nikiforova viedoklis: tā būtu precīzāk

ko šis specialists saka, ja pilnā ģimenē no diviem dēliem viens ir heteroseksuāls, bet otrs homoseksuāls?!
idiots, ne specālists.

"ko šis specialists saka, ja pilnā ģimenē no diviem dēliem viens ir heteroseksuāls, bet otrs homoseksuāls?! idiots, ne specālists." INTERESANTI

Ir jau sen pieradits, ka homoseksualisms ir novirze smadzenes, genetiska kaite, kura ir mantojama. Tachu arstet smadzenes nav iespejams, tadel pienem tos kadi ir. Protams sabiedriba visi ir vienadi, vienigais kur vini atshkiras ir vinu privata dzive un ta ir vinu privata darishana!

ļoti patiess citāts,absalūt piekrītu teiktajam.

"ko šis specialists saka, ja pilnā ģimenē no diviem dēliem viens ir heteroseksuāls, bet otrs homoseksuāls?! idiots, ne specālists." INTERESANTI

Pat ja arī dzīvojam vienā ģimenē,ne vienmēr esam audzināti un mīlēti vienādi.

"Laika, kad viendzimuma laulibas legalizetas 10 Eiropas valstis, Daugavpils laikraksts publice so un lidzigus viedoklus par homoseksualitati. Tas pilniba saskan ar audzinasanu padomijas garaa un Pukina propagandu. Labi, ka pasaule un, cerams, ari Latvija iet uz prieksu." viedoklis

Tava eiropa mūs ievēdīs ļoti lielā purvā no kura izrāpties nebūs iespējams.minaritāšu jautājumā es peikrītu absalūt krievijai,bet mums latviešiem ir ērtāk rast kompromisu ar visu šo pretīgo smirdoņu ko ievazā eiropa.

Написать комментарий