LU pieprasa atstādināt Vētru no Augstākās izglītības padomes

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Latvijas Universitāte (LU) nosūtījusi vēstuli Latvijas Rektoru padomei ar aicinājumu atcelt Jāni Vētru no Augstākās izglītības padomes (AIP).

LU uzskata, ka Vētra, paužot klaji neobjektīvu viedokli par LU studiju programmu Zobārstniecība, ir pārkāpis AIP priekšsēdētāja un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Studiju programmu licencēšanas komisijas locekļa pilnvaras.

Lai izslēgtu jebkādas šaubas par komisijas pieņemto lēmumu objektivitāti, LU aicina komisijas priekšsēdētāju nodrošināt, ka Vētra nepiedalās šī jautājuma izskatīšanā un lēmuma pieņemšanā, portālu Diena.lv informēja augstskolā.

«Uzskatām, ka Jānis Vētra nepieņemamā un neētiskā veidā, ir pārkāpis savas kā AIP priekšsēdētāja un komisijas locekļa pilnvaras. Šādas Vētras darbības skaidri norāda uz to, ka viņš nespēj nodalīt abus šos amatus divās, savstarpēji neatkarīgās institūcijās – AIP un komisijā, paužot tendenciozu un klaji negatīvu attieksmi pret LU studiju programmu. Viņš ir ne tikai maldinājis lēmumpieņēmējus un sabiedrību, bet arī pārkāpis virkni normatīvo aktu. Ņemot vērā Vētras acīmredzamo ieinteresētību un nespēju saglabāt objektivitāti, LU kategoriski iebilst pret viņa dalību lēmuma pieņemšanā,» uzsver LU rektors Mārcis Auziņš.

Par Jāņa Vētras atstādināšanu no amata iepriekš iestājās arī Reformu partija.  «Jānis Vētra, būdams AIP priekšsēdētājs jau piekto gadu, ir atbildīgs gan par apšaubāmi iztērēto miljonu nekvalitatīvajam studiju programmu izvērtējumam, gan arī par vairākām būtiskām epizodēm, kad AIP nav spējusi pildīt likumu savā iepriekšējā pilnvaru termiņā. Aicinu Rektoru padomi parādīt, ka tai rūp Latvijas augstākās izglītības nākotne un deleģēt darbam AIP konstruktīvu un pārmaiņās ieinteresētu pārstāvi,» norāda partijas frakcijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis.


Написать комментарий