Itālijas premjers: Gadījumā, ja Lielbritānija izies no ES sastāva, Eiropa zaudēs savu varenību

foto: tg24.sky.it
foto: tg24.sky.it

Itālijas ministru kabineta vadītājs Mateo Renci otrdien paziņoja, ka Eiropa riskē zaudēt varenību, ja Lielbritānija izies no ES sastāva, – ziņo rosbalt.ru.

„Bez Lielbritānijas nav varenās Eiropas”, – viņš teica kopējā preses konferencē ar Lielbritānijas premjeru Deividu Kameronu.

„Ceļā, kurš atrodas mūsu priekšā, Lielbritānijas dalība ES ir neapšaubāma, tai ir neatņemams raksturs, un es esmu pārliecināts, ka mēs turpināsim kopēju darbu”, – atzīmēja Renci.

Atgādināsim, ka janvārī Lielbritānijas Finanšu ministrijas vadītājs Džordžs Osborns draudēja, ka viņa valsts izies no Eiropas Savienības, ja Brisele atteiksies no reformām. „Eiropas priekšā ir vienkārša izvēle: reformas vai noriets. ES risku rada nevis reformu piekritēji, bet tie, kuri tās nevēlas”, – uzsvēra Osborns.

Eksperti novērtē šo ES kritiku kā mēģinājumu nostiprināt konservatoru pozīcijas pirms maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Pēdējā laikā Lielbritānijā pastiprinās politisko spēku pozīcijas, kuri uzstāj uz valsts iziešanu no Eiropas Savienības. Tai pašā laikā Osborns mēģina vājināt partijas līdzgaitnieku pozīcijas, kuri pauž neapmierinātību ar vienotās Eiropas politiku.


Написать комментарий