Zinātnieki: sievietes sāk smēķēt stresa dēļ, bet vīrieši – bezrūpības dēļ 1

foto: prikolnye-smeshnye.ru
foto: prikolnye-smeshnye.ru

Pārdzīvojot stipri stresu, daiļā dzimuma pārstāves tiecas pēc mierinājuma – cigaretes. Vīriešiem cigarete nav tāds atvieglojums kā sievietēm. Austrijas Vīnes universitātes zinātnieki konstatēja iemeslus, kuri liek cilvēkiem kļūt par smēķētājiem.

Ilgstoši smēķētāju novērojumi parādīja, ka tikai dāmas sāk smēķēt stresa situācijās. Bet vīrieši faktiski smēķē tāpat vien, pat tad, kad viņu dzīvē viss ir mierīgi, kad viņi ir laimīgi un nepārdzīvo vitālu problēmu dēļ.

Turklāt zinātnieki ziņo, ka sievietēm ir sarežģītāk atteikties no kaitīgā ieradumu. Tā iemesls ir izteiktais atcelšanas sindroms, kurš parādās vājā dzimuma pārstāvēm, kuras vēlas atmest smēķēšanu. Stress un atcelšanas sindroms neļauj smēķētājām tikt vaļā no tabakas atkarības. Uz šī fona var attīstīties satraukums, depresija un citi psihiski traucējumi, – vēsta eurosmi.ru.

Turklāt Austrijas mediķi nosauca vēl vienu iemeslu, kura dēļ dāmas nevēlas šķirties no cigaretēm. Viņi skaidro, ka sievietes baidās pieņemties svarā, jo smēķētājas ir pārliecinātas, ka smēķēšana un svars ir cieši savstarpēji saistīti. Pēc zinātnieku domām šāda motivācija aptur dāmas ceļā uz cīņu ar kaitīgo ieradumu, neskatoties uz to, ka smēķēšanas un lieko kilogramu parādīšanās sakarība līdz šim brīdim nav apstiprināta.

 


Написать комментарий

stulbums! es vīrietis būdams pīpeju tikai kad ir stress!!! tad ko sanāk, tas.... kas kaarājas man starp kājām ir manekens????????????? idioti ir tie eksperti :)