Pļuščenko: Ja zinātu, cik lielas skrūves man mugurā, karjeru beigtu agrāk

foto: sochi2014.tn.nova.cz
foto: sochi2014.tn.nova.cz

Krievu daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko varēja beigt karjeru vēl līdz Soču olimpiskajām spēlēm, ja būtu redzējis skrūvju izmēru, kas viņam operācijas laikā tika ievietotas mugurā.

"Droši vien daudziem tagad uz mēles ir jautājums, kā vispār varēja trenēties pēc pirmās operācijas un vai tiešām titāna skrūve neizturēja manu svaru. Mans ķirurgs patiesībā ir ļoti labs psihologs. Pirmajā reizē bija tā: viņš man pateica, ka nostiprinās manu mugurkaulu ar skrūvītēm. Tā arī pateica. Biju domājis, ka tas būs kaut kas mikroskopisks, bet, kad viņš man vēlāk parādīja tās 4.5 centimetru garās skrūves, es viņam pateicu paldies par to, ka viņš man neteica, ka tās ir tik lielas un var salūzt pie lielām slodzēm," sacīja Pļuščenko.

"Droši vien, ja es zinātu par tādu iespēju un redzētu, cik briesmīgi skrūves izskatās, nepiekristu uz pirmo operāciju pirms olimpiādes," norādīja daiļslidotājs. "Neizslēdzu, ka nebūtu riskējis un jau tad aizgājis no sporta."

Tuvākajos trīs mēnešos Pļuščenko izies rehabilitāciju. Pagaidām viņš vēl nav izlēmis, ko darīt turpmāk, bet sportista karjeru ir beidzis.

Jāatgādina, ka 3.martā operācijas laikā Pļuščenko tika izņemta salūzusī skrūve, kā arī pārējās trīs skrūves, kas tika ievietotas mugurkaulā, lai to nostiprinātu. Skrūves tika izņemtas, jo pirms gada ievietotās savienojošās detaļas sadzīvojušas ar ķermeni un skrūves vairs neesot nepieciešamas.

Soču olimpiskajās spēlēs Pļuščenko palīdzēja Krievijai izcīnīt zelta medaļas komandu vērtējumā, bet individuālajās sacensībās izstājās muguras savainojuma dēļ. Pļuščenko ir divkārtējs olimpiskais, trīskārtējs pasaules un septiņkārtējs Eiropas čempions.


Написать комментарий