Krievija aizliedz cūkgaļas izstrādājumu importu no Lietuvas un Polijas

foto: kurzeme.lv
foto: kurzeme.lv

Krievija no nākamās nedēļas aizliegusi cūkgaļu saturošu gaļas izstrādājumu importu no Lietuvas un Polijas. Iepriekš šādu aizliegumu jau noteikusi Baltkrievija, ziņo LETA-RBK.

Kā paziņojis Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta ("Rosseļhoznadzor") vadītājs Sergejs Dankverts, saistībā ar abu valstu teritorijā atklātajiem Āfrikas cūku mēra gadījumiem tiks aizliegta cūkgaļu saturošu gatavo gaļas izstrādājumu ievešana Krievijā.

"No 7.aprīļa mēs pievienojamies pasākumiem, kurus noteikusi viena no Muitas savienības valstīm - Baltkrievija," viņš norādījis.

Aizliegums būs spēkā tikmēr, kamēr netiks veiktas Lietuvas un Polijas uzņēmumu pārbaudes.

Janvāra beigās, kad Āfrikas cūku mēris tika atklāts Lietuvas dienvidos, Krievija pārtrauca dzīvu cūku un cūkgaļas ievešanu no visas Eiropas Savienības. Tobrīd Dankverts norādīja, ka minimālais aizlieguma laiks būs viens līdz divi mēneši.

Krievijas veterinārās uzraudzības dienests iepriekš norādījis, ka ES valstīs gaļas produkcijas ražošanā trūkst tā dēvētās izsekojamības sistēmas, kas ļauj kontrolēt ražojumu kvalitāti, sākot no izejvielām un beidzot ar gatavajiem izstrādājumiem.


Написать комментарий