Eiropas Savienība iesaka lidot, apejot Krimu

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Krievija uzņēmās Krimas gaisa telpas kontroli, bet Eiropas un starptautiskie ierēdņi tagad baidās, ka debesis virs pussalas pārvaldīs gan Ukrainas, gan Krievijas puse.

Šāda situācija var radīt draudus pasažieru drošībai, tādēļ Eiropas Savienība ieteica aviācijas kompānijām izvēlēties lidojumu maršrutus, apejot Krimu.

Eiropas aviācijas sfēras regulators ieteica aviācijas kompānijām izvairīties no lidojumiem gaisa telpā virs Krimas. Būtībā tas praktiski nozīmē apiet Melno jūru, skaidro Le Figaro.

Šāds solis, pirmkārt, ir saistīts ar to, ka Krievija paziņoja par to, ka uzņemas pussalas gaisa telpas kontroli. Turklāt nedz Eiropas Savienība, nedz ANO neatzīst Krimas referenduma rezultātus un atbilstoši tam joprojām uzskata Krimu par Ukrainas daļu.

Atbilstoši tam ANO Civilās aviācijas starptautiskajai organizācijai pastāv bažas, ka abas puses – gan Krievijas, gan Ukrainas mēģinās kontrolēt lidojumus virs Simferopoles. Pēc ierēdņu apgalvojumiem tieši ar rūpēm par pasažieru drošību tiek ieteikts šāds solis, – ziņo russian.rt.com.

Eiropas aviācijas orgāns Eirokontrole ieteica aviācijas kompānijām alternatīvus variantus, bet tagad nāksies lidot, apejot visu Melno jūru. Kā paziņo Eiropas ierēdņi, viņiem jau ir notikušas pārrunas ar Ukrainas, Turcijas, Bulgārijas, Rumānijas un Moldovas lidojumu vadīšanas centriem, un lidojumu sarakstu novirzēm nevajadzētu būt. Bet ilgstošo reisu, kuru ceļš šķērso šo reģionu, piemēram, no Parīzes uz Taizemi ilgumu nāksies palielināt vidēji par 10 minūtēm, Le Figaro min Francijas aviācijas kompānijas pārstāvja vārdus.     


Написать комментарий