Pabriks: Lemberga izteikumi ir bezatbildīgi

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Ventspils mēra Aivara Lemberga izteikumi saistībā ar NATO spēkiem Latvijā liecina par to, ka viņš nav iepazinies ar alianses darbību, izteicies bijušais aizsardzības ministrs, Saeimas deputāts Artis Pabriks ("Vienotība").

"Lemberga kunga izteikumi par NATO karaspēka klātbūtni Latvijā, neliecina par to, ka viņš būtu rūpīgi iepazinies ar šīs organizācijas darbību un mērķiem, kā arī ir pārpratis okupācijas terminu," savā "Facebook" profilā uzrakstīja Pabriks.

"Uzskatu, ka salīdzināt NATO darbību un valstu kolektīvo aizsardzību ar okupāciju, ir nepieņemami. Šādi izteikumi laikā, kad sabiedrību uztrauc notikumi Ukrainā, Latvijas un visa reģiona drošība, ir bezatbildīgi," uzsvēra politiķis. "Tāpēc aicinātu Lemberga kungu rūpīgāk iepazīties ar NATO devumu Latvijas aizsardzības sistēmai."

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja par Lemberga izteikumiem, kuros viņš norādīja, ka NATO militārās klātbūtnes palielināšana Latvijā, ievedot NATO spēkus, būtu uztverama kā svešas valsts okupācija un pielīdzināma 1940.gadā notikušajai padomju karaspēka ievešanai Latvijā ar toreizējā valsts vadītāja Kārļa Ulmaņa piekrišanu.


Написать комментарий