Azerbaidžāņu politiķis piedraud nogriezt ausi Žirinovskim

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Azerbaidžāņu partijas "Mūsdienu Musafats" priekšsēdētājs Hafizs Gadžijevs piesolījis "personīgi nogriezt ausi" Krievijas valsts domes politiķim Vladimiram Žirinovskim, kurš pēc viņa vārdiem, "aizvainojis azerbaidžāņus".

Uzstājoties Valsts domē, Žirinovskis izteicās, ka principā nav tādas nācijas kā azerbaidžāņi.

"Kas tā Azerbaidžāna ir tulkojumā uz krievu valodu? Azers – tas ir hazārs, Kaspijas jūra, krasts. Respektīvi, ir cilvēki, kas dzīvo Kaspijas jūras krastā. Krievu valodā – kaspieši. Vai tad tā ir nacionalitāte? Tie ir cilvēki, konkrētas vietas iedzīvotāji. Tāpat kā Povolžā dzīvo Povolžas iedzīvotāji, Vologdā – Vologdas iedzīvotāji un tā tālāk," sacīja Žirinovskis.

Uz to noreaģējis Gadžijevs, paziņojot, ka Žirinovskis ir slaists, dzērājs, tāpēc viņa vārdiem nav nekādas nozīmes, taču par krievu politiķa necienīgajiem izteicieniem viņam vajadzētu nogriezt ausi, vēsta Azerbaidžānas prese.

Pavisam nesen Gadžijevs solīja nogriezt ausi arī rakstniekam Akramam Ailisli, romāna "Akmens sapņi" autoram, kurš savā grāmata rakstīja par azerbaidžāņu un armēņu neviennozīmīgajām attiecībām daudzu gadu garumā. Šī romāna dēļ rakstnieks tika izraidīts no valsts, viņam atņemti valsts apbalvojumi un goda nosaukumi.

Viņa grāmatas tika publiski dedzinātas Azerbaidžānas pilsētu laukumos, bet viņam un viņa ģimenes locekļiem draudēts ar fizisku izrēķināšanos. Draudi rimās tikai pēc ievērojamu ārvalstu rakstnieku, cilvēktiesību organizāciju un diplomātu iejaukšanās konfliktā.


Написать комментарий