Pasaku tēli Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dažāda vecuma daugavpilieši mēneša laikā var nokļūt pasaku pasaulē.

Šādu iespēju piedāvā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, kurā piektdien, 4.aprīlī, tika atklāta Sanktpēterburgas vaska figūru muzeja izstāde "No Karlsona līdz Avataram”.

Daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs unikāla iespēja aplūkot 15 populāru bērnu komiksu un animācijas filmu tēlu figūras. Neviltotu prieku bērniem sagādās tikšanās ar tādiem varoņiem kā Šreks, Fiona, Ēzelītis, Mamuts, Oposums un Sliņķis, Karlsons, Brālītis un Bokas jaunkundze, Zirnekļcilvēks un Kaķsieviete, Asteriks un Obeliks, kā arī filmas "Avatars" varoņiem.

Saskaņas pamatskolas pirmklasnieki, kuri bija atnākuši uz izstādes atklāšanu, neslēpa sajūsmu un labprāt dalījās iespaidos. Daļai bērnu ļoti iepatikās Sliņķis Sids, daļai – filmas „Avatars” personāži.

13.vidusskolas skolnieces Luīze un Nastja, pārģērbušās par pasaku tēliem, priecēja bērnus ar dziesmām.

Ceļojošās izstādes kurators Armens Arutjunjans pastāstīja, ka pie vienas vaska figūras izveides parasti strādā 12 meistari un tas aizņem dažus mēnešus. Izņemot vasku, tiek izmantotas metāliskas konstrukcijas, dažādi materiāli un šķīdumi. Lai pasaku tēli izskatītos dabiskāk, viņiem ar īpašu karstu adatu piešuj matus, izmanto mūsdienu medicīnā izmantojamās acu protēzes.

Diemžēl vaska figūras nedrīkst aiztikt un interesentiem nebūs iespējas nofotografēties ar iemīļoto pasaku tēlu, apskaujot to. Kurators paskaidroja, ka figūras esot trauslas un neesot labi nofiksētas, tādēļ, ja tās tiks aiztiktas, var nokrist un sasisties. Bija gadījums, kad kāda sieviete vēlējās nofotografēties uz Ēzelīša no „Šreka” un vaska figūru izdevās glābt, tikai pateicoties muzeja darbinieku modrībai.
Ceļojošā vaska figūru izstāde muzejā būs skatāma līdz 3.maijam. Biļetes cena: skolēniem – EUR 2,00; pieaugušajiem – EUR 3,00.



Написать комментарий