Trīs Vācijas kancleri uzstājas pret ekonomiskām sankcijām pret Krieviju 2

foto: nyut.am
foto: nyut.am

Trīs politikas smagsvari aizmirsa strīdus un uzstājas pret ekonomiskām sankcijām pret Krieviju, ziņo Contra Magazin. Viņus atbalstīja arī Vācijas biznesa elite. Bet neskatoties uz to, pašreizējā valsts vadība turpina savu kursu un neieklausās bijušo līderu pieredzē.

Vēl nekad šie trīs nebija tik vienisprātis kaut kādā jautājumā, bet sankcijas pret Krieviju viņus apvienoja, raksta Florians Štumfals Contra Magazin. Runa ir par bijušajiem Vācijas kancleriem Helmutu Šmite, Helmutu Kolu un Gerhardu Šrēderu. 

Šmite izteicās īpaši precīzi, nosaucot sankcijas par „muļķīgu ideju”, jo tās pēc viņa vārdiem ietekmēs Rietumus tāpat kā Krieviju. Turklāt politiķis iestājas par pārrunu uzsākšanu ar Krieviju.

Bijušais kanclers Helmuts Kols domā, ka Vācijas politikai Ukrainas jautājumā trūka jūtīguma pret Krieviju. Bet Gerhards Šrēders atgādināja Vācijas politiķiem, kā 1999. gadā Vācija pārkāpa starptautiskās tiesības, nosūtot iznīcinātājus uz Dienvidslāviju, – ziņo russian.rt.com

Pret sankcijām vienbalsīgi uzstājas arī Vācijas ekonomikas pārstāvji. Bet arī ES vadībai ir parādījušās šaubas par sankcijām pret Krieviju. Eiropas Komisijas viceprezidents Olis Rens paziņoja:

„Kas attiecas uz ekonomiskajām sankcijām: neviens saprātīgs eiropietis negribētu redzēt ekonomiskās sankcijas vai krīzes eskalāciju. Ja Krievija nesaasinās krīzi, mums būtu jāspēj izvairīties no šīm sankcijām”.

Bet šis „saprātīgākais eiropietis”, spriežot pēc visa, pagaidām atrodas mazākumā, joko Štumfals. Jo kanclere Angela Merkele skaidri norādīja, ka nav vērts ziedot Eiropas vērtības Krievijas biznesa interešu dēļ.


Написать комментарий

pareizi ,jo zaudeetaaji buusim mees.latvijaa daudzi paliks bez darba ,jo nebuus noieta tirguu...Latvijai jau taapat iet ljoti slikti diemzheel ,bez Krievijas tirgus neiztikt..

visi trīs "kaut kādā sakarībā" ir uz Putina āķa! -gāze,KGB,izvirtība !!!

Написать комментарий