Starptautiskais akordeonistu konkurss „Naujene 2014” pulcēs 8 valstu mūziķus 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 8. aprīļa līdz 11. aprīlim Daugavpils novada Kultūras centrā (Dobeles ielā 30, Daugavpilī), notiks XII Starptautiskais mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu akordeonistu konkurss „Naujene 2014”.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Olga Davidova, konkursā piedalīsies mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi no 8 dalībvalstīm – Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Serbijas un Bosnijas un Hercegovinas.

Zīmīgi, ka festivālu ar akordeona skaņām ieskandinās konkursa „Pasaules kauss” un konkursa „Pasaules trofeja” laureāts (2013) Aleksandrs Kolomijcevs (Sanktpēterburga). Atzīmēsim, ka koncerts notiks 8. aprīlī plkst. 18:00.

Savukārt 9. aprīlī konkursantus gaida ilga un smaga diena, jo uzstāšanās ir plānotas no 10:00 līdz 17:00, kad tiks paziņoti rezultāti, notiks uzvarētāju apbalvošana un balvas „Grand Prix” pasniegšana.

Ne mazāk piesātināta būs arī piektdiena, 10. aprīlis, kurā tāpat notiks akordeonistu sacensības, pēc tām notiks starptautisko konkursu laureātu Romāna Stahniva (akordeons) un Vitālija Micaka (bajāns) koncerts.

Savukārt 11. aprīlis kļūs par konkursa noslēguma dienu. Pēc akordeonistu uzstāšanās notiks konkursa rezultātu paziņošana, uzvarētāju apbalvošana, balvas „Grand Prix” pasniegšana mūzikas vidusskolu 1.-4. kursa dalībniekiem.


Написать комментарий

saša na bajaņje tože budjet?