Mutes skalošanas līdzekļi izraisa vēzi 1

foto: easydental.ru
foto: easydental.ru

Pētījumu laikā zinātnieki pārbaudīja 4000 dažādu valstu iedzīvotājus un nonāca pie secinājuma, ka bieža mutes skalošanas līdzekļu lietošana var izraisīt mutes dobuma vēzi.

Visvairāk riskē cilvēki, kuri izmanto mutes skalošanas līdzekli 3 reizes dienā un biežāk.

Zinātnieki iesaka atcerēties, ka pastāv arī zobu birstes un zobu diegi. Slikta higiēna, kuras dēļ cilvēki lieto mutes skalošanas līdzekļus, pati par sevi paaugstina risku, – ziņo ruconnect.co.uk.

2009. gadā Austrālijas zinātnieki konstatēja sakaru starp alkoholu saturošiem mutes skalošanas līdzekļiem un audzēju attīstības risku. Kļuva zināms, ka šie higiēniskie šķidrumi palīdz vēzi izraisošajām daļiņām veiksmīgāk iekļūt caur mutes dobuma aizsargsegumu.

Skotijas zinātnieki izpētīja 1 962 mutes dobuma vēža upurus un 1 993 veselus cilvēkus no 9 valstīm. Izrādījās, ka vēža risks ir lielāks cilvēkiem, kuri izmanto ieliekamos žokļus ar pastāvīgu smaganu asiņošanu. Bieža mutes skalošanas līdzekļu izmantošana vēl vairāk palielināja onkoloģisko saslimšanu attīstības risku.

Pēc zinātnieku domām par vēl vienu šīs sakarības iemeslu var būt tas, ka ar mutes skalošanas līdzekļu palīdzību cilvēki „atbrīvojas” no sliktas mutes smakas, kuru rada alkohols vai cigaretes. Bet pārmērīga alkohola lietošana un smēķēšana ir vēža riska faktori. 


Написать комментарий

Dzīvot arī ir kaitīgi - var taču nomirt!