EBA vadītājs: Eiropas bizness sankciju dēļ nav atteicies no Krievijas 1

foto: expert.ru
foto: expert.ru

Eiropas biznesa asociācijas izpilddirektors Franks Šaufs Starptautiskās sadarbības un investīciju padomes ar Krievijas rūpnieku un uzņēmēju savienību noslēgumā paziņoja, ka neviena ES kompānija nav atteikusies no biznesa Krievijā politiskās situācijas dēļ.

„Es nepazīstu ne vienu Eiropas kompāniju, kura ir atteikusies no biznesa Krievijā politikas dēļ. Darba nosacījumus Krievijā vairāk ietekmē makroekonomiskās situācijas izmaiņas, nevis politika”, – uzsvēra Šaufs.

EBA priekšsēdētājs Reiners Hartmans piebilda, ka cenšas pārliecināt uzņēmējus pragmatiskās attiekties pret to, ko raksta MIL, ziņo ITAR-TASS.

„Rodas uzticības deficīts, kurš ietekmē lēmumu pieņemšanu”, – viņš secināja.

Atzīmēsim, ka 2014. gadā Ukrainas notikumu dēļ radās ārzemju investīciju samazināšanās draudi Krievijas ekonomikā saistībā ar Rietumu sankcijām, – ziņo vz.ru.

Tomēr lielās Eiropas kompānijas, kuras Krievijas rūpnieki izvēlējās kā partnerus, aiziet no Krievijas nesteidzas. Vēl vairāk, tās domā turpināt investēt līdzekļus Krievijā.

ASV, Eiropas Savienība un to partnervalstis ieviesa sankcijas pret dažiem Krievijas pārstāvjiem valsts politikas Ukrainā un Krimā dēļ.
Patlaban sankcijām ir individuāls raksturs. ASV un ES apstiprināja personu sarakstus, kurām ir aizliegta iebraukšana, iesaldējot viņu aktīvus. Pēc Baraka Obamas paziņojuma par sankcijām ierobežojošus pasākumus pret Krieviju ieviesa arī Kanāda.

Kaut gan ASV prezidents Baraks Obama draudēja Krievijai ar sektoru sankcijām enerģētikas, finanšu, ieroču pārdošanas un tirdzniecības sfērā, viņš jau ir atzinis, ka nevar ietekmēt Krievijas pozīcijas Krimā. Obama atzīst, ka sankcijas pret Krieviju negatīvi ietekmēs arī Rietumvalstu ekonomiku.

Sestdien VFR kanclere Angela Merkele paziņoja, ka pret Krieviju var būt ieviestas jaunas ekonomiskās sankcijas, ja saasināsies situācija ar „Ukrainas teritoriālo integritāti”.


Написать комментарий

Eiropas liekuli,nauda un tikai nauda