Daugavpils dome atkal nav apmierināta: tramvaja projekta darbi ir pārāk dārgi 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Janvārī izsludinātais konkurss par apakšstaciju renovācijas darbu pabeigšanu Daugavpils tramvaju infrastruktūras rekonstrukcijas ietvaros ir noslēdzies bez rezultātiem.

Aprīļa sākumā Iepirkumu uzraudzības birojs paziņoja, ka konkursa uzvarētājs netiks pasludināts, jo pretendentu piedāvājumu summas pārsniedza pasūtītāja paredzēto summu.

Kā paskaidroja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, pašvaldību tik tiešām neapmierināja pretendentu piedāvātā darbu veikšanas summa, un tagad projekts tiks koriģēts, bet pašvaldība izsludinās jaunu konkursu.

Atgādināsim, ka iepriekš projekta kuratore Sabīne Šnepste pavēstīja, ka iepriekšējā konkursā par šo darbu veikšanu uzvarēja uzņēmums „Binders”, kurš vēlāk paziņoja, ka iekārtas jāuzstāda savādāk, nekā sākotnēji bija plānots. Pašvaldība atteicās, jo tādēļ bija nepieciešams izsludināt jaunu konkursu. Rezultātā pērnā gada augustā līgums ar uzņēmumu tika lauzts par termiņu neievērošanu, un komersants ir sodīts ar naudas sodu 85 tūkst. latu apmērā, kurus ir atļauts novirzīt papilddarbiem projekta ietvaros. Patlaban nav paveikti vairāk nekā 70% apakšstaciju modernizācijas darbu.

 


Написать комментарий

Rīgā kur Ušaks, tur gan publiskie iepirkumi iet uz urrā, par 3x lielākām summām nekā tas reāli maksā.