Vicemērs ir pārliecināts, ka jauna komisija uzlabos situāciju Daugavpils veselības aizsardzības jomā 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šā gada sākumā Daugavpils pilsētas domes deputāts Vladimirs Borisjonoks ierosināja izveidot īpašu komisiju, kura nodarbotos ar veselības aizsardzības jautājumiem.

Daugavpils novada dome un Ilūkstes novada dome piekrita slēgt sadarbības līgumu ar Daugavpils pilsētas domi, lai padarītu veselības aizsardzības jomu pieejamāku, tomēr deputāta ierosinātā komisija pagaidām nav izveidota.

Pēc pirmā vicemēra un pilsētas veselības aizsardzības jomas kuratora Jāņa Dukšinska domām, šīs komisijas izveidošana esot tikai laika jautājums.

„Uzskatu, ka šāda veida komisija ir nepieciešama, jo neviens vicemērs, kurš nav medicīnas jomas speciālists, nevar kvalitatīvi pārraudzīt medicīnas un veselības jautājumus. Tādēļ jaunas komisijas sastāvā jābūt profesionāļiem – mediķiem, kuri sastopas ar šīs nozares problēmām un var dot padomus”, portālam Gorod.lv paskaidroja vicemērs.

Tāpat J.Dukšinskis paziņoja, ka patlaban tiek apspriests jautājums, kādas pašvaldības struktūras sastāvā darbosies izveidotā komisija. Pēc viņa vārdiem, ar komisijas palīdzību jāizanalizē veselības aizsardzības sistēma mūsu pilsētā, lai izlemtu, kā to varētu uzlabot, kur nepieciešams pašvaldības atbalsts, kā sagatavot jaunus kadrus, izveidot labu materiālo bāzi utt. Nepieciešamības gadījumā komisija varēs griezties Saeimā un ierosināt grozījumus likumā.

„Prieks, ka jaunajā komisijā darbosies speciālisti un viņu izteiktais viedoklis būs kopdarba rezultāts. Viņi varēs apspriest aktuālus jautājumus un pašvaldības ierosinājumus, noteikt pilsētas veselības aizsardzības jomas vājās vietas un ierosināt, kā varētu uzlabot situāciju. Piemēram, ja mums ir mūsdienīgs aprīkojums, bet nav kvalificētu speciālistu, kuri ar to strādātu, iespējams, kādam no personāla jāapgūst šīs iemaņas. Agrāk skolotāji taču brauca papildināt zināšanas uz ārzemēm – Maskavu, Sanktpēterburgu un citām pilsētām.

Par svarīgu notikumu uzskatu memoranda noslēgšanu ar Rīgas Stradiņa universitāti, kas ļaus piesaistīt pilsētā jaunus speciālistus. Vārdu sakot, ar jaunās komisijas palīdzību varēsim atrisināt daudzus jautājumus, jo esam ieinteresēti, lai mūsu iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvus pakalpojumus uz vietas, nevis dotos uz Rīgu vai citām pilsētām”, pastāstīja J.Dukšinskis.
 


Написать комментарий

pilnīgs murgs, izskatās ka vicemēri vispār nespēj neko pārraudzīt. veselības aprūpe ir jāorganizē vadītājiem nevis ārstiem vai nesaprotamiem speciālistiem Nevienā pasaules malā veselības aprūpi neorganizē ārsti , to dara profesionāli vadītāji- menedžeri, bet ārsti , lai ārstē.Tas ir processkuru jāva nevis slimība kuru jādiagnosticē.

Vai Jūs pats saprotat ko runājat.Tas izklausās pēc murga.Komisija komisijas galā.Tikai pilsētā paliek dzīvot aizvien neomuligāk. Sāciet vienreiz Domē atbildīgi strādāt, nevis visu laiku kaut ko reorganizēt un mainīt.

Написать комментарий