Trim Daugavpils pilsētas domes deputātiem uzticēts atrisināt veselības aprūpes problēmas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

10.aprīlī Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē tika atbalstīts lēmums par Veselības aprūpes plānošanas komisijas izveidošanu.

Atgādināsim, ka jautājums par minētās komisijas izveidošanu tika apspriests jau sen un gandrīz tika apstiprināts, tomēr pēdējā brīdī tika noņemts no sēdes darba kārtības, jo nebija skaidrības ar komisijas sastāvu.

Komitejas sēdē tika nolemts, ka komisijā darbosies trīs cilvēki – ārsti un deputāti Vladimirs Borisjonoks un Reinis Joksts, kā arī vicemērs un Sociālās komitejas priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe.

Vicemērs Jānis Dukšinskis, kurš ir pilsētas medicīnas jomas kurators, komisijas sastāvā netika iekļauts. Tomēr, kā norādīts nolikumā par komisijas darbu, tā var pieaicināt dažādus nozares ekspertus, kā arī tajā var darboties deleģētie valsts iestāžu pārstāvji un privātpersonas.

Lēmuma pieņemšanas gaitā P.Dzalbe paskaidroja, ka tika diskutēts par komisijas sastāvu un rezultātā tika nolemts, ka tajā darbosies trīs cilvēki. Sadarbības līgums ar citām pašvaldībām esot parakstīts, un jāsāk strādāt, paziņoja vicemērs.

Jāatzīmē, ka nolikumā nav norādīts komisijas darbības termiņš, tāpat nav atrunāts atalgojums, kuru saņems komisijas locekļi. Komisijas priekšsēdētājs tiks noteiks ar komisijas locekļu balss vairākumu.

Saskaņā ar nolikumu komisijas lēmumiem ir rekomendāciju raksturs, savukārt tās darbības mērķis ir koordinēta darbība veselības aprūpes nozares attīstībai.

 


Написать комментарий