Bojāts Telia kabelis izraisa interneta traucējumus Latvijā un ārvalstīs

foto: gazeta.a42.ru
foto: gazeta.a42.ru

Telekomunikāciju nozares uzņēmuma "Telia Latvija", kas aprīļa sākumā cietis no hakeru uzbrukuma, interneta pieslēgumu šodien skārušas nopietnas problēmas, ko uzņēmums sola novērst 2 līdz 3 stundu laikā, ziņo "Nozare.lv".

Problēmas ar interneta pieslēgumu sākās pēc pl.11:00. Uzņēmums "Telia Latvija" noskaidrojis, ka bojāta optiskā maģistrāle Rīga-Valka, kas nodrošina datu satiksmi ar Eiropu un Āzijas valstīm. Patlaban notikuma vietā darbojas speciālisti, kas uzsākuši līnijas remontdarbus.

"Telia Latvia" interneta un datu pārraides pakalpojumus plāno atjaunot 2 līdz 3 stundu laikā, savukārt paša bojājuma pilnīga novēršana būšot ilgāks process, paskaidroja "Telia Latvija" tirdzniecības direktors Mārtiņš Paurs.

Optiskajā maģistrālē konstatēti divu neatkarīgu kabeļu bojājumi. Interneta pakalpojumu nodrošināšanai pašlaik tiekot veikta datu plūsmas maršrutēšana caur citām līnijām.

Šāda veida optiskie kabeļi tiekot ierakti vilciena sliežu tuvumā un to bojājumi varot rasties vilciena katastrofas dēļ. Tā kā Latvijā patlaban vilciena avārijas konstatētas neesot, tad visticamākais bojājumu iemesls esot ļaunprātīga rīcība, minēja Paurs.

Vairāki sociālo tīklu lietotāji sūdzējušies arī par telefonsakaru problēmām, kā arī traucētu karšu termināļu darbu tirdzniecības vietās.

"Telia Latvija" dibināta 1992.gadā. Uzņēmums piedāvā mākoņskaitļošanas, datu centru, interneta, datu pārraides, kā arī citus IT pakalpojumus.

"Telia Latvija" ieguldījusi vairāk nekā 30 miljonus eiro (21 miljonu latu) tīkla infrastruktūras, datu centru un mākoņskaitļošanas pakalpojumu attīstībā. "Telia Latvija" ir Zviedrijas telekomunikāciju koncerna "TeliaSonera" AB grupā ietilpstošs uzņēmums.


Написать комментарий