Eiropa ir palikusi bez Kolumbijas narkotikām 1

foto: thekievtimes.ua
foto: thekievtimes.ua

Kolumbijas tiesībsargi konfiscēja vislielāko narkotiku partiju pēdējo 8 gadu laikā. Kastēs ar ananāsu mīkstumu bija paslēptas 7 t tonnas kokaīna, ziņo thekievtimes.ua

Pēc informācijas aģentūras ITAR-TASS datiem Kolumbijas policija veica kārtējo specoperāciju Kartahenā – lielākajā valsts ostā. Kokaīns bija gatavs nosūtīšanai uz Roterdamas (Nīderlande) ostu, paziņoja Kolumbijas nacionālās drošības ministrs Huans Karloss Pinsons.

Pēc ministra vārdiem specoperācijā piedalījās policija, jūras kara flote un prokuratūra. Pēdējās ostā konstatētās kravas cena ir astronomiska: iepriekš ITAR-TASS ziņoja, ka Kolumbijas kaimiņvalstī Panamā tika atsavināta 1 tonna kokaīna, kuru eksperti novērtēja 70 milj. dolāru apmērā.

Kā zināms, Nīderlandē attieksme pret narkotiku lietošanu ir ļoti lojāla. Jau no 1976. gada šī valsts iet pa „pacietības ceļu”, kurš dažiem Eiropas politiķiem tiek pasniegts kā jēdziena „demokrātija” simbols. Nīderlandes parlaments būtībā likumīgi ir atļāvis uzglabāt 30 g hašiša vai marihuānas, kuras te uzskata par vieglām narkotikām. Rezultātā Nīderlande ir kļuvusi par lielu starptautisko narkotiku karteļu darba vietu, bet tās galvaspilsēta tiek uzskatīta „par Rietumeiropas narkotiku galvaspilsētu”, „paradīzi” narkomāniem un narkotiku tirgotājiem.   


Написать комментарий

Ja grib tad var.