Vācija teiks «jā" jaunām sankcijām pret Krieviju

foto: thekievtimes.ua
foto: thekievtimes.ua

Vācija piekritīs trešās sankciju paketes pret Krieviju ieviešanai, ja turpināsies Ukrainas sadalīšanās un pievienošanās Krievijai politika. Par to paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Štainmajers.

Turklāt šajā gadījumā viņš palūdza Vācijas biznesam saprast VFR federālo valdību, kura apzinās negatīvās sankciju pret Krieviju sekas Vācijai un tās pilsoņiem. „Bet zaudējumi būs vēl lielāki, ja mēs piekritīsim, ka Eiropā valdīs spēka politika”, – atzīmēja VFR ārlietu ministrs.

Līdz ar to Štainmajers lika saprast, ka Vācija nav ieinteresēta Krievijas izolācijā tādēļ, ka tas novedīs pie krīzes pastiprināšanās. Ir nepieciešams ar pacietīgas sarunas palīdzību panākt situācijas deeskalāciju, viņš teica.

Tādēļ ministrs pauda gandarījumu par sasniegto vienošanos uzsākt pārrunas četru pušu formātā Ukraina – Krievija – ES – ASV, – ziņo thekievtimes.ua.

Iepriekš par gatavību izmantot stingrākas sankcijas pret Krieviju gadījumā, ja no tās puses nebūs konstruktīvas pieejas Ukrainas krīzes situācijai, paziņoja Lielbritānija. „Mēs gaidām no Krievijas situācijas destabilizācijas pūliņu pārtraukšanu”, – uzsvēra Lielbritānijas vēstnieks Ukrainā Saimons Smits. 

Jaunu sankciju ieviešanai pret Krievijas kompānijām un privātpersonām ir gatavas arī ASV. Atbilstošas pavēles parakstīja prezidents Baraks Obama. Līdz ar to viņš uzdeva savai administrācijai meklēt līdzekļus situācijas noregulēšanai diplomātiskā ceļā.


Написать комментарий