Eiropas Savienība baidās no Ukrainas viesstrādnieku pieplūduma

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Eiropas savienības sūtnis DĀR Rulands van de Gīrs paziņoja, ka ES dalībvalstis baidās no Ukrainas darba migrantu pieplūduma.

„Mēs baidāmies plūsmas no Ukrainas uz Eiropas pusi. Tas nav mūsu interesēs”, – paziņoja diplomāts, atgādinot, ka patlaban Eiropa neveiksmīgi cīnās ar Āfrikas nelegāliem. Pēc van de Gīra vārdiem eiropieši nezina, kas notiks ar Ukrainu pēc valsts apvērsuma, un šī neziņa ir galvenā problēma, – ziņo km.ru.

Tāpat viņš atzīmēja, ka Eiropas Savienībai vairāk rūp ekonomiskā situācija savās dalībvalstīs nekā Ukrainā. Tomēr ES uzstājas par ātrāku krīzes atrisināšanu valstī „diplomātiskā un demokrātiskā ceļā”.

Turklāt Eiropa cenšas izvairīties no sankcijām, kuras politiski un ekonomiski varētu vājināt Krieviju. Van de Gīrs atzinās, ka ES vēlas uzturēt ar Maskavu atklātas attiecības, kuras var novest valstis pie savstarpēji izdevīgas partnerības.

9. aprīlī Eiropas Parlamenta sakaru ar Krieviju delegācijas vadītājs Knuts Flekenšteins paziņoja, ka Ukrainai ir nepieciešama federalizācija, uz kuru uzstāj valsts dienvidaustrumu reģioni. Saskaņā ar parlamentārieša viedokli pāreja uz šādu iekārtu ir pareizs virziens. Pirms tam pastāvīgais Krievijas pārstāvis ES Vladimirs Čižovs uzsvēra, ka patlaban jāveido Ukrainas dialogu par federalizāciju, kuru pašu ieceltā valdība pilnībā noliedz. 


Написать комментарий