Marsa izpētes robots Curiosity ir fiksējis spilgtu gaismu uz Marsa virsmas

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

ASV aparāts, kurš strādā uz Marsa, ir nofotografējis pārsteidzošu parādību: spilgtu gaismu uz planētas virsmas. Fotogrāfijās skaidri var redzēt vertikālu spilgtas gaismas joslu, kura it kā izkļūst no planētas virsmas.

ASV presē jau ir parādījušās 3. aprīļa fotogrāfijas. Praktiski uzreiz parādījās arī izteikumi par to, ka šī spīdēšana var būt pierādījums tam, ka pastāv ārpus Zemes intelekts. Tā domā ASV ufologs Skots Vorings, – ziņo ruconnect.co.uk.

Zinātnieki šo situāciju redz savādāk. Savu versiju par to, kā varēja parādīties tik spilgtas gaismas kūlis, izteica Džastins Maki, kurš ir Pasadenas (Kalifornija) Reaktīvās kustības laboratorijas speciālists: iespējams, ka spilgtās gaismas josla radās kā Saules stara refleksija uz Marsa klintīm.

Pastāv vēl viena īpatnība: fotogrāfijās, kurās redzama gaisma, ir veiktas tikai ar to robota daļu, kura atrodas pa labi. Fotogrāfijās, kuras ir veiktas ar kreiso kameru, šāds gaismas stars nav redzams. Speciālists domā, ka gaisma, kura it kā norāda uz ārpus Zemes būtņu klātbūtni, patiesībā var izrādīties par Saules staru iekļūšanas efektu korpusa kameras atverē. Ar šādiem efektiem laboratorija jau ir saskārusies iepriekš. Šajā situācijā Saules stāvoklis virs horizonta līnijas bija pietiekami zems, un tās stari tik tiešām varēja krist uz robotu zem tāda leņķa, ka ir iespējamas fotogrāfiju deformācijas. Tā kā šāds izskaidrojums ir visai ticams.

 


Написать комментарий