Latviju 'Jaunajā vilnī' pārstāvēs Stass Šurins

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ceturtdien, 10. aprīlī, Rīgā ieradies Jūrmalā ik vasaru notiekošā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis organizētājs Igors Krutojs ar komandu, lai konkursa Eiropas atlasē izvēlētos konkursa dalībniekus - sīvajā sacensībā tiesības pārstāvēt Latviju ieguva Stass Šurins (attēlā).

Jaunā viļņa atlase ceturtdien notika klubā Burlesque, un potenciālos dalībniekus Krutojam palīdzēja vērtēt galvenais režisors Aleksandrs Revzins, orgkomitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans un konkursa muzikālā producente Anastasija Muhina, bet kā Latvijas pārstāvis žūrijā sēdēja pērnā gada dalībnieks Pēteris Upelnieks.

Eiropas atlasē, kā jau ierasts, spēkiem mērojās ne tikai Latvijas izpildītāji, bet arī dziedātāji no ASV, Beļģijas, Izraēlas, Itālijas, Lietuvas, Polijas, Meksikas, Horvātijas un Igaunijas.

Par tiesībām pārstāvēt Latviju ceturtdien cīnījās Lauris Busulis, kura brālis Intars 2005. gadā šajā konkursā uzvarēja, šova Okartes skatuve uzvarētājs Mārtiņš Ruskis, par "latviešu Šakiru" dēvētā Jenny May, šova Jaunā talantu fabrika uzvarētāja Aminata Savadogo, kuru atbalstīja viņas kolēģis Dāvis Mazurenko un citi vietējie mūzikas censoņi.

Visaugstāko novērtējumu un tiesības pārstāvēt Latviju muzikālajā sacensībā ieguva šova Фабрика звезд 3 uzvarētājs Stass Šurins, kurš 2010. gadā Jaunā viļņa atlasē pat tika līdz braucienam uz finālu Maskavā, bet tur piekāpās grupai Lady's Sweet un PeR puišiem.

Tāpat atlasi apmeklēja dziedātāja Liene Šomase, kura tur ieradusies atbalstīt savu audzēkni Patrīciju Kseniju - mazā dziedātāja cīnījās par iespējām piedalīties bērnu Jaunajā vilnī, kuram dalībnieki, kā ierasts, tiek izvēlēti pirms pārējo izpildītāju noklausīšanās.

 


Написать комментарий