Lieldienas Daugavpilī svinēs nedēļas laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļu pirms Lieldienām sauc par Kluso jeb Ciešanu nedēļu. Tas ir stingra gavēņa un pārdomu laiks.

Kā zināms, šogad šos svētkus vienlaikus svin vairākas reliģiskās konfesijas. Lai daugavpilieši un pilsētas viesi sajustu Lieldienu tuvošanos, sākot ar trešdienu, 16.aprīli, Daugavpilī notiks Lieldienu pasākumu cikls.

16.aprīlī plkst.18:00 Vienības namā notiks klasiskās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies divas jaunas, skaistas un talantīgas dziedātājas. Viena no tām ir daugavpiliete, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas studente Vera Taļerko (soprāns). Otrā koncerta dalībniece ir Joanna Stanelyti (mecosoprāns). Koncertā izskanēs baroka laikmeta izcilāko komponistu – Johana Pahelbela un Džovanni Batista Pergolēzi  garīgā un laikmetīgā mūzika.

Piektdien, 18.aprīlī, un sestdien, 19.aprīlī, plkst.21:00 klubā „Artilērijas pagrabi” notiks muzikālie vakari. Vienā no tiem uzstāsies māsas Dimantes un Matīss Uškāns, bet otrajā gaidāms Lieldienu džems.

No sestdienas, 19.aprīļa, Daugavpils Vienības laukumā darbosies Lieldienu tirdziņš, kurā būs iespējams iegādāties dažādus suvenīrus un vietējo zemnieku saimniecību produkciju. Savukārt bērni savam priekam šajā laikā varēs apmeklēt maksas atrakcijas.

Lieldienās, 20.aprīlī, plkst.12.00 Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē visi interesenti tiek aicināti uz klasiskās mūzikas koncertu.

Otrajās Lieldienās, 21.aprīlī, plkst.12.00 Vienības laukumā notiks gan Daugavpils kultūras iestāžu un biedrību radošo kolektīvu koncerts, darbosies radošās meistarklases, gan arī būs iespēja piedalīties Lieldienu olu krāsošanā, olu ripināšanā un olu kaujās.

Lieldienām veltītu pasākumu piedāvā arī Marka Rotko mākslas centrs, kurš pēc nedēļas svinēs savu pirmo dzimšanas dienu. Pirmdien, 21.aprīlī, no plkst.11.00 līdz 17.00, Centra jubilejas nedēļā apmeklētājiem būs iespēja vēl vienu dienu skatīt izstādi  “Krievu glezniecība  no LNMM kolekcijas. 19. gs. beigas – 20. gs. 1. puse.”

Savukārt trešdien, 23.aprīlī, plkst.16:00 Daugavpils Mūzikas vidusskola aicina uz koncertu „Lieldienās, kad saule lēca…”. Svētku pasākumi noslēgsies svētdien, 27.aprīlī, Baltkrievu kultūras centrā, kurā tiksies svētdienas skolas audzēkņi.


Написать комментарий