Sākusies pieteikšanās Daugavpils novada jaunatnes vasaras nodarbinātības programmai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, vasaras nodarbinātības programmā arī šogad varēs piedalīties jaunieši, kuri mācās Daugavpils novada pamatskolās un vidusskolās.

Saskaņā ar Daugavpils novada municipālā portāla informāciju programmā var piedalīties skolēni vecumā no 14 līdz 19 gadiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpils novadā. Turklāt svarīgs piedalīšanās programmā nosacījums ir izglītības iegūšana Daugavpils novada mācību iestādēs.
Jāatzīmē, ka jaunieši šogad varēs strādāt laika periodā no 9. jūnija līdz 29. augustam. Turklāt 14 – 15 gadus veci skolēni ar pašvaldības finansējumu drīkst strādāt ne vairāk kā 4 stundas dienā 2 nedēļas un ne ilgāk kā 1 mēnesi, ja skolēnam ir 16 – 19 gadi.

Runājot par darba samaksu, vienas stundas samaksa skolēnam ir valstī noteiktās minimālās stundas likmes apmērā – ne zemāka kā EUR 1,934 pirms nodokļu nomaksas. Darba devējs par saviem līdzekļiem ir tiesīgs maksāt vairāk par iepriekš nosaukto summu.

Darba devēju pieteikumus Daugavpils novada dome pieņems līdz 25. aprīlim, un jau 30. aprīlī municipālajā portālā būs publicēts vakanču saraksts.
Savukārt skolēnu aizpildītās pieteikumu veidlapas, kuras jau šodien var atrast novada municipālajā portālā, gaidīs līdz 9. maijam. Pēc tam notiks pieteikumu novērtēšana, bet rezultāti uzņēmējiem un skolēniem būs zināmi 21. maijā. Jau no 22. maija līdz 26. maijam skolēni varēs iesniegt dokumentus, bet līgumu slēgšana ir plānota 6. jūnijā.

Tomēr sīkāka informācija un konkursa nolikums Daugavpils novada municipālajā portālā būs pieejams tikai līdz 27. aprīlim.


Написать комментарий