Tieslietu ministre: Daugavpils cietoksnis jāattīsta un jāsaglabā tikai kā vēsturiskais piemineklis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, nesen Daugavpili apmeklēja tieslietu ministre Baiba Broka.

Viņa apmeklēja Tieslietu ministrijas pārziņā esošās iestādes un paziņoja, ka mūsu pilsētā plānota jauna mūsdienīga cietuma būvniecība.
Pilsētas domē notikušās preses konferences laikā žurnālisti uzdeva ministrei jautājumus par to, vai ministrija neplāno izmantot Daugavpils cietoksnī esošās pamestās ēkas, jo šādas domas tika izteiktas, kad cietoksnī pārvācās Valsts policijas Latgales reģionālā pārvalde.

Pēc VAS „Tiesu namu aģentūras” (TNA) vadītājas Santas Sausiņas, kura arī piedalījās preses konferencē, vārdiem, Tieslietu ministrijai mūsu cietoksnī nav īpašumu. Ministru kabinets neplāno īstenot pirms gada izteikto ieceri par tiesas pārcelšanu uz Daugavpils cietoksni.

Savukārt tieslietu ministre ir pārliecināta, ka Cietokšņa teritoriju var izmantot citas iestādes. Galvenais uzdevums esot vēsturiskā pieminekļa saglabāšana un attīstība, ko, pēc B.Brokas domām, sekmē Marka Rotko mākslas centrs, kurš atstāja uz viņu ļoti pozitīvu iespaidu.

Ministre paziņoja, ka ar Daugavpils cietokšņa attīstību nodarbojas vairākas institūcijas. Tāpat Cietokšņa attīstības un saglabāšanas jautājums tiek skatīts dažādās valsts ministrijās. „Mums visiem jāķeras pie darba un jārod iespēja izmantot ES fondus”, paskaidroja B.Broka.


Написать комментарий