Medvedevs: Ceru, ka Kijevai pietiks prāta nenovest valsti līdz pilsoņu karam 2

foto: doninformburo.ru
foto: doninformburo.ru

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs pauda cerību, ka jaunajai Kijevas varai pietiks prāta, lai nenovestu valsti līdz pilsoņu karam, ziņo CNN. Viņš to paziņoja tādēļ, ka Ukrainas varas iestādes sāka militāru operāciju valsts austrumos.

Atgriezīsimies pie Ukrainas krīzes. Valdības karaspēks piedalās operācijā, kuru valsts valdība sauc par pret teroristisku pret proKrievijas kaujiniekiem sasprindzinājuma perēkļos Ukrainas austrumos. Šī ziņa pienāca nākamajā dienā pēc tam, kad protestētāji ignorēja ultimātu saskaņā, ar kuru viņiem bija jāpamet okupētās valsts iestāžu ēkas.

Krievija, kura atrodas blakus, paziņoja, ka grupējumiem ir likumīgas pretenzijas pret valdību, kura ignorē viņu vajadzības un ir izraisījusi militāras darbības, – ziņo russian.rt.com.

Dmitrijs Medvedevs, Krievijas premjerministrs: Ukraina atrodas uz pilsoņu kara sliekšņa. Tas ir dīvaini. Es ceru, ka visiem, no kuriem patlaban ir atkarīga lēmumu pieņemšana – es domāju Ukrainas faktisko varu, mēs nevaram uzskatīt par leģitīmu, bet tā ir faktiskā vara, kura nonāca pie varas valsts apvērsuma rezultātā, tomēr pietiks prāta nenovest valsti līdz šādiem briesmīgiem satricinājumiem.

Un svaiga CNN ziņa: telefona sarunas laikā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja: „Ukraina atrodas uz pilsoņu kara sliekšņa”. Par to ziņo Kremlis.

 


Написать комментарий

var atdoties punduriem tāpat, bet var arī pretoties.
Kremlis par to, lai nepretojas.

Jājautā, kādas nācijas pašnoteikšanās tiesības tika realizētas Krimas referendumā? Izrādās, ka nācijas, kurai nav sava valstiskuma un zemes. Un kurās neatkarīgās valstīs krieviem vēl pienākas „pašnoteikšanās tiesības”? Tiešām brīnums, ka cilvēciņi zaļos tērpos, maskās un ar ieročiem rokās realizē teroristiskus aktus pret neatkarīgas valsts iestādēm un tas neesot terorisms! Līdz tam ir jāaizdomājas. Šķiet, ka no lielkrievu šovinistiskajām pozīcijām izraisītie nemieri ir tikai cīņa par „mierīgu līdzāspastāvēšanu”. Un Krievijas amatpersonu „uzbrēcieni”, ka Ukrainā var izraisīties pilsoņu karš, ir tikai piesegs, jo paši uz to iedrošina un rada visus priekšnosacījumus.

Написать комментарий